Bejelentkezés Regisztráció

Hangversenyek

Budapesten

2008-10-30
-Johanna-

Janine Jansen és Vaszilij Petrenko több szempontból is hasonlítanak. Amellett, hogy mindketten a legtehetségesebbek közül valók, elképesztően egyéni mozdulatokkal operálnak, és nagyszerűen építik fel a zenei történéseket is.

Budapesten

2008-10-29
-Balázs Miklós-

A szándékos félreértést elkerülendő jelezném: nem sértésnek szántam a címet, még csak nem is hűvös bírálatnak. Mert lássuk be: a két dimenzió nem kevés, csak kevesebb, mint a három. Emlékezzünk, a fekete-fehér televízióknak is voltak csúcsmodelljei, meg aztán ma is kapni kiváló minőségű hajhálót.

Budapesten

2008-10-28
-BaCi-

Ian Yungwook Yoo kijött a színpadra, és eltörölt a Föld színéről mindent, ami e hívságos világ mulandó tartozékai közé tartozik. Sok a jó zenész ma. Nagy zenészből is van egypár. De ilyen erős, önmagában zárt egységet alkotó, a külvilág felé mégis nyitott egyéniség csak keveseknek jut osztályrészül.

Budapesten

2008-10-23
-- mg --

Tomomi Nishimoto komoly karriert épít, ő a Bolsoj Szimfonikus Zenekarának vezető karmestere, továbbá számos japán zenei szál mellett még egy Csajkovszkijról elnevezett másik orosz zenekart is vezet.

Operabemutatók

2008-10-22
-Heiner Lajos-

A társaságomban lévő Nikol először látta a Toscát – tizenkilenc évesen ez megbocsátható. Bájos pofikáját megszállottan szögezte a színpad felé, leginkább a karmestert nézte, és megértem, miért.
Pál Tamás nem dirigált. Bűvölt. Varázsolt. Transzba ejtett. Egy másik dimenzióba, másik világba helyezett.

Budapesten

2008-10-16
-Johanna-

Nem volt ugyan hibátlan a koncert, de olyan élményt nyújtott, ami pillanatok alatt feledtetett minden apró bakit. Ötletes, mondanivalóval, érzelmekkel teli, a közönséget is magával ragadó lelkes zenélés tanúi lehettünk.

Operabemutatók

2008-10-13
--zéta--

A premierhez képest több ponton egységesebb produkciókkal találkozhattunk, s tán az enyhébb feszültség miatt, mindenesetre a bemutatóhoz viszonyítva erősebb csapatszellemmel.

Budapesten

2008-10-13
-BaCi-

Az Október végi tiszta lángok teljes mértékben a szerző alaktalan, egyéni kötődéseit tükrözi. Az elhangzó zenei gondolatok őszinték, naturálisak, de mások számára kibogozhatatlanok.

Budapesten

2008-10-13
-SzJ-

Amatőr kórusok találkozója mindig olyan zsákbamacska jellegű. (Persze, csak akkor, ha nem fellépőként, vagy rokonként ülünk be a nézőtérre.) Hát itt most volt minden.

Budapesten

2008-10-09
-Balázs Miklós-

Izgalmas munkamegosztás uralkodott a produkción: Kah-Ming Ng csupán a Charivari Sinfonie zenészeit instruálta, Edward Higginbottom pedig kizárólag a vokális szólamok irányításával törődött.

Operabemutatók

2008-10-08
-Szilgyo-

A Fidelio éppen elég sokáig hiányzott a hazai repertoárról ahhoz, hogy kézenfekvőnek tűnjön színpadra állítása. A gond csak az, hogy a darabbal is kezdeni kellett volna valamit.

Operabemutatók

2008-10-07
-- zéta --

Az új rendezésben műsorra tűzött, az Operaház zenekari árkán(!) játszódó előadásban mindenki megtalálhatja a számára lényeges viszonyítási pontokat.

Budapesten

2008-10-06
-Johanna-

Nem gondolom, hogy a legelső koncert alapján meg lehetne ítélni, milyen lesz egy új karmester együttműködése zenekarával. De a fejlődés apró jeleit már észre lehetett venni.

Külföldön

2008-10-05
-Heiner Lajos-

Lehet, hogy Prágában nem mennék el egy ilyen estére. Ám Dubrovnikba eljutni gyerekkori álmom volt, és most egyúttal kedvenc Haydn-szimfóniámat is meghallgathattam.

Budapesten

2008-10-02
-Varga Péter-

Egy ilyen, sok mindent megélt öreg róka kijön a színpadra és eljátssza a zongoraversenyt. Nem akar villogni, feltűnni, nem akarja Mozartot sem másnak láttatni, mint amilyen. A c-moll zongoraverseny érdekli.

Budapesten

2008-10-01
-Johanna-

Van az úgy, hogy az ember nem ért egyet feltétlenül mindennel, amit hall, mégis úgy érzi, nagyon nagy kár lett volna kihagynia a koncertet. Ez a kamarakoncert ezen események sorába tartozik.

Budapesten

2008-09-29
-- mg --

Én azt mondom, sokkal inkább egy ilyen Concerto, mint egy kidolgozott, „hibátlan”, csak éppen több évtizedes por alól alig kikandikáló, levasalt előadás.

Budapesten

2008-09-28
-- eszbé --

A koncert nagyon vegyes érzelmeket, gondolatokat kavart bennem, amit csak tovább erősít az a tény, hogy ahány emberrel beszélgettem az est kapcsán, annyiféle különböző véleményt hallottam.

Budapesten

2008-09-27
-Varga Péter-

Az igazi fény, amiért érdemes volt a koncertre elmenni, nem annyira az Op.111-es Beethoven-szonáta, hanem a Petruska zongoraváltozatában ragyogott fel.

Budapesten

2008-09-24
-Varga Péter-

Dvořák csellóversenyénél már észrevehető volt, hogy az a munka, amelyet a karmester az eltelt hivatali ideje alatt a zenekarnevelésre fordított, nem csak külsődleges eredményt hozott.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.