Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2024-02-11
-- zéta --

Egy jó ideje eltűnt a hazai koncertéletből Verebics Ibolya, aki üstökösszerű feltűnése és az első évtized tündöklése után visszavonult az operaszínpadtól, s később csak koncertfellépéseket vállalt. Így, amikor 2023 nyarán Győrött összefutottunk, rákérdezhettünk a pálya alakulására.

Interjúk

2024-01-14
-- zéta --

Hosszú évekig nem állt kötélnek, hogy interjút adjon Misura Zsuzsa, az Operaház örökös tagja. Végül sikerült, s ezzel az izgalmas, öniróniától sem mentes beszélgetésben mutathatjuk be kalandos életútját, tanulságos életfilozófiáját. Szeretettel köszöntjük 80. születésnapján.

Interjúk

2023-08-16
-- zéta --

Ma 90 éves Barlay Zsuzsa, a Magyar Állami Operaház örökös tagja. Derűs, vidám beszélgetésünkben idéztük fel a gyermekszínháztól kezdődő szép hosszú pályáját. Megosztotta, milyen Carmen lett volna, ha megkapja, de azt is, hogy miért nem vágyott soha Amneris vagy Eboli szerepére. A sorok közt pedig találhatunk egy biztos receptet a kiegyensúlyozott nyugdíjasléthez is.

Interjúk

2023-04-11
-- zéta --

Április 14-én adja elő a Szegedi Nemzeti Színház színpadon Magyarországon elsőként Verdi 175 évvel ezelőtt bemutatott operáját, A kalózt. A zeneigazgatót, Dinyés Dánielt kérdeztük az új produkcióról, s szó esett arról is, hogy az évad végével elköszön Szegedtől.

Interjúk

2023-01-31
-- zéta --

18 évesen már zeneakadémista, 22, amikor az Operaház magánénekese, s szinte egyből főszerepekkel kezdett. Itthon és külföldön is egyaránt nagy sikerrel alakította az operairodalom legnagyobb basszus szerepeit. A ma 75 esztendős Kováts Kolossal időutazásnak is beillő formában beszélgettünk.

Interjúk

2022-02-13
-- zéta --

Hosszú időt töltött az operaszínpadon. Pályájának szabálytalan alakulása már önmagában különlegesség, mégis frissen megjelent könyve volt az apropó, hogy beszélgessünk Perencz Bélával. Az első részben a pályakezdés kezdetét, majdnem két évtizedét elemeztük, melyet a tenor szólamban töltött.

Interjúk

2022-02-10
-- zéta --

Hosszú időt töltött az operaszínpadon. Pályájának szabálytalan alakulása már önmagában különlegesség, mégis frissen megjelent könyve volt az apropó, hogy beszélgessünk Perencz Bélával.

Interjúk

2021-07-13
-Márok Tamás-

Csaknem 20 évig volt a Bécsi Állami Operaház igazgatója. Ám előtte kisebb fesztiválokat vezetett, és karrierjét Klagenfurtban baritonként kezdte. Ioan Holender ma már nyugdíjas, de 86 évesen is több nagy operaház és fesztivál tanácsadója, és rendszeresen zsűriz énekversenyeken is. Az idei szegedi Simándy Nemzetközi Énekversenyre csak egy napra jött. Szülővárosából, Temesvárról rándult át.

Interjúk

2021-03-14
-- zéta --

Harmincöt éve van a pályán Kertesi Ingrid. Az Operaház március 15-én online Bánk bán keresztmetszettel köszönti a Művésznőt. Mi a pályáról, annak viszontagságairól faggattuk. A járványhelyzet miatt az online térben találkoztunk.

Interjúk

2020-07-31
-- zéta --

75 esztendős épp a mai napon. Ugyan számos interjút adott már életében, de ezeken elsősorban együtteseiről, az aktuális munkáiról, feladatairól vagy éppen darabokról beszélt, magáról alig, vagy csak nagyon keveset. A születésnapos Antal Mátyással beszélgettünk.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.