Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2003-05-12
-Kerékgyártó György-

Cleo Mitilineou mindössze huszonhat éves, de máris komoly operaszerepek állnak mögötte. A Thália Színházban ma estétől három napon át Haydn Halászlányok című művében lép színpadra.

Interjúk

2003-04-08
-Kerékgyártó György, Szűcs József-

Második alkalommal rendeztük meg április 4-én a Café Momus klubot. Ezúttal új helyszínen, a Santo Spirito étteremben gyűltünk össze - meglehetősen szép számban. Vendégünk Fáy Miklós zenekritikus volt.

Interjúk

2003-04-04
-- kegy, krl --

Ma este adják át a Magyar Rádió elismeréseit, az eMeRTon díjakat. Az év hangmérnöke lett Horváth Tamás barátunk, aki évekig vezette a rádió komolyzenei közvetítéseit. Itt az ideje, hogy a zenebarátok megismerjék a pult túloldalának világát.

Interjúk

2003-03-26
-- kegy --

Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. Az együttes az első olyan szimfonikus zenekar, amelynek fenntartója egy önkormányzat, ráadásul komoly küzdelmet kellett folytatnia, hogy megtalálja a helyét a hazai zenei palettán. Hollerung Gábor igazgató-karmesterrel beszélgettünk.

Interjúk

2003-03-18
-- kegy --

Vigh Andrea minden bizonnyal egyike az itthon és külföldön legismertebb magyar hárfaművészeknek. 2000-ben Liszt-díjjal tüntették ki. Holnap este a Zeneakadémia Nagytermében Saint-Saens és Debussy műveit játssza a Kocsis Zoltán vezényelte Budapesti Mozart Zenekarral.

Interjúk

2003-03-17
-K. K.-

Szemtelenül fiatal, szemtelenül tehetséges, ráadásul szerény és közvetlen. Mióta megnyerte a 2002-es indianapolisi hegedűversenyt, jobban reflektorfénybe került. Nemrég Debrecenben járt egy hangverseny erejéig, ekkor kaptuk diktafonvégre.

Interjúk

2003-02-17
-Kerékgyártó György-

Idén ünnepli alapításának százötvenedik évfordulóját a Budapesti Filharmóniai Társaság. A zenekar különleges szerepéről és múltjáról Melis Béla csellóművésszel, a Társaságot működtető Választmány elnökével beszéltünk.

Interjúk

2003-02-05
-Kerékgyártó György-

Az előkerült harminckilenc nyomtatvány sokkal nagyobb jelentőségű, mint ahogyan arról a magyar sajtó eddig beszámolt. Ezek felfedezéséig ugyanis a világon egyetlen gyűjtemény sem őrzött olyan librettókat, amelyek bizonyíthatóan Eszterházáról, az Esterházy-család könyvtárából származtak volna.
Minderről Bardi Terézia művészettörténészt, a könyvek felfedezőjét kérdeztük.

Interjúk

2002-08-23
-Sziklai István-

Wilhelm Furtwängler 2002-ben Magyarországon ismét a zenekedvelő közönség érdeklődésének egyik központi alakja lett. Köszönhető ez egyrészt Szabó István idén bemutatott filmjének, másrészt a Magyarországi Wilhelm Furtwängler Társaság tevékenységének.

Interjúk

2002-07-11
-K.K.-

A 2002 évi Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny nagydíját a Kampin Laulu Kamarakórus kapta. A Finn együttes karnagyával, Timo Lehtovaaraval beszélgettünk

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.