Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2008-09-11
-Varga Péter-

Harminc éves az egyik legismertebb régizenei társulás, a London Baroque. Közelmúltbeli, váci koncertjük után az együttes vezetőjével, Charles Medlammel beszélgettünk.

Interjúk

2008-09-05
-SzJ-

Egy ma esti koncerten a II. világháborúban meggyilkolt magyar zeneszerzők darabjait hallhatjuk. A javarészt elfeledett alkotókról Mácsai János zenetörténészt kérdeztük.

Interjúk

2008-08-29
-- zéta --

A hétvégén ünnepli 80. születésnapját a magyar operarendezők ma is igen aktív doyenje, akinek nevéhez egyebek mellett a korábbi évtizedek jelentős vidéki produkciói köthetők.

Interjúk

2008-08-08
-- zéta --

Nyert a római karmesterversenyen, de pályáját mégis idehaza futotta be, dirigensként és pedagógusként. Interjúnkkal köszöntjük a hétvégén 80. születésnapját ünneplő Lukács Ervint.

Interjúk

2008-07-30
-- dni --

Ma kezdődik az új darabok műhelyeként működő Rondino Fesztivál. A rendezvénysorozat művészeti vezetőjével, a zeneszerző-karmester Gémesi Gézával beszélgettünk.

Interjúk

2008-07-24
-SzJ-

Jazzharsonásból énekes, baritonból kontratenor, művészből szervező lett, jelenleg a Zempléni Fesztivál igazgatója. Kacskaringós pályájáról és a fesztiválról kérdeztük Turjányi Miklóst.

Interjúk

2008-07-15
-SzJ-

Két évtized után búcsúzik a MÁV Szimfonikus Zenekartól Gál Tamás karmester. Ez alkalomból döntésének hátteréről és a zenekarnál eltöltött időszakról kérdeztük.

Interjúk

2008-07-14
-- zéta --

A MÁV Szimfonikus Zenekar élén Gál Tamást váltó művészeti vezetővel, Kollár Imrével eddigi pályájáról, vidék és főváros viszonyáról, a MÁV Zenekar jelenlegi helyzetéről beszélgettünk.

Interjúk

2008-07-02
-- zéta --

Nagyon nem akart interjút adni, betegsége miatt halasztotta hetekig. Végül egy rövidebb beszélgetésben kiegyeztünk, így ezzel az interjúval köszönthetjük a 85 esztendős művészt.

Interjúk

2008-06-30
-Varga Péter-

Nemrég a Magyar Zenei Tanács két ügyben, a szerzői joggal és az előadó-művészeti törvénnyel kapcsolatban is hallatta hangját, ezekről kérdeztük a szervezet elnökét, Victor Mátét.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.