Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2002-08-23
-Sziklai István-

Wilhelm Furtwängler 2002-ben Magyarországon ismét a zenekedvelő közönség érdeklődésének egyik központi alakja lett. Köszönhető ez egyrészt Szabó István idén bemutatott filmjének, másrészt a Magyarországi Wilhelm Furtwängler Társaság tevékenységének.

Interjúk

2002-07-11
-K.K.-

A 2002 évi Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny nagydíját a Kampin Laulu Kamarakórus kapta. A Finn együttes karnagyával, Timo Lehtovaaraval beszélgettünk

Interjúk

2001-03-09
-DNI-

Király Csaba az egyik legsokoldalúbb és legtöbbet vállaló művészünk. Orgonistaként és zongoristaként egyformán hírnevet és rangot vívott ki magának. Június 5-én újabb, példátlanul nagyszabású vállalkozásba fog. Ennek ürügyén, de nem csupán erről beszélgettünk.

Interjúk

2002-05-28
-SzJ-

Május végén ismét Magyarországon járt a King's Singers. A koncerteken sajnos nem voltunk ott, így elmarad a beszámoló is. Kárpótlásképp készítettünk egy interjút az együttes basszistájával, Stephen Connolly-val.

Interjúk

2000-12-30
-Tóth Péter-

...háromszor megnyertem az Országos Kamarazenei versenyt, aminek a jutalma három kézfogás és egy homlokcsók volt Rákosi pajtástól. Gerő pajtás pedig azt mondta, hogy "kis Czidra, belőled még Kossuth díjas karmester lesz." Ez aztán nem jött be.

Interjúk

1999-12-05
-Tóth Péter-

Mint ahogy híreinkben beszámoltunk róla, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola a Miskolcon megrendezett Országos Szakközépiskolai trombitaverseny valamennyi díját elhozta.

Interjúk

1999-09-30
-Tóth Péter-

Miért indul el valaki versenyen, ha 29 éves korára az ország egyik vezető zenekarának a karmestere... Beszélgetés Hamar Zsolttal, trentói versenygyőzelme alkalmából

Interjúk

1999-03-09
-Tóth Péter-

Nem érdekel, hogy kiből, hogyan kreálnak sztárt. Tudom, hogy működik Szem és fültanúja voltam már egypár ilyennek. Ha adsz nekem 300 ezer frankot, bárkiből sztárt csinálok egy évre. ? aztán egy év alatta behozza az árát és utána ejtem.

Interjúk

2000-03-01
-Dauner Nagy István-

Hollós Máté (46) közismerten sokoldalú szereplője a zenei életnek. Az Erkel díjas zeneszerző többek között a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke és a Hungaroton Records Kft. ügyvezető igazgatója is. Ez utóbbi minőségében kere

Interjúk

1998-11-12
-Szilágyi Mihály-

Szőke Szabolcs - zeneszerző, muzsikus, festő, hangszerkészítő, drámaíró, színész és rendező. Tagja volt a Stúdió K színháznak, a Kolinda, a Makám együttesnek...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.