Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2003-07-09
-Dauner Nagy István - Tóth Péter-

A Bánk bánnal kezdtünk. A kulisszatitkok után Erkellel és az autentikussággal folytattuk. Aztán jött az Operaház helyzete. Később lapunk névadója. Végül a púpos, a csábító, meg a zsák. Pál Tamással beszélgettünk.

Interjúk

2003-07-07
-Tóth Péter-

Már előre jeleztük: alkalmunk adódik, hogy interjút készíthessünk Marton Évával. Fórumot is nyitottunk, ahova bárki beírhatta, mire szeretne választ kapni a művésznőtől. A kérdések némelyike költői volt - a rájuk adott válaszok pedig realisták.

Interjúk

2003-07-03
-Kerékgyártó György - Szűcs József-

És még egyszer Sopron - úgy véltük, ha már a városban jártunk, beszámolunk arról is, mi történik itt, amikor éppen nem a régi zenei fesztivál zajlik. Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Kht. kulturális menedzsere számos fontos gondolatot osztott meg velünk.

Interjúk

2003-07-01
-Kerékgyártó György - Szűcs József-

Liszkay Máriával, a Régi Zenei Napok fesztiválmenedzserével többször is találkoztunk Sopronban, és mindig az volt az érzésünk (talán az interjú fotóiról is lejön), hogy nem dolgozik. Ugyanis úgy tűnik, ez neki nem munka, nem kényszerű kötelezettség - valami más.

Interjúk

2003-06-30
-Kerékgyártó György - Szűcs József-

A karmesterrel múlt szerdán, a Máté-passió előadásának napján beszélgettünk Sopronban. Az interjú koncerttel kapcsolatos részei így persze már múlt idejűek. A régi zenét érintő kérdések azonban - mint ez kiderült - nagyon is aktuálisak.

Interjúk

2003-06-26
-Járfás Éva-

Május 31-én mutatta be az Operaház Csajkovszkij operáját, a Pikk dámát. Hermann szerepében Bándi János mutatkozott be átütő sikert aratva, s bár eredetileg csak négyszer kellett volna Hermann jelmezébe bújnia, a június 7-i előadáson az orosz tenor indiszponáltsága miatt a második felvonástól Bándi János folytatta az előadást, majd a további előadásokat is ő énekelte el.

Interjúk

2003-06-24
--T.P.--

Június 20-án rendezett klubunk témája eléggé szerteágazónak bizonyult. Meghívott vendégeink (Hollós Máté, Wilpert Imre, Simon Géza Gábor, Betlehem Csaba) sokszor egymásnak adták a szót - már, amikor hagytuk. A másolásról, recesszióról, minőségről, jogvédelemről folyó beszélgetés igazából nem is ért véget. De azért futottunk egy nagyon nagy kört.

Interjúk

2003-06-16
-Tóth Péter-

Június 14-én mutatták be a Pécsi Bazilikában Kovács Zoltán Amor Sanctus című új művét. A zeneszerzővel a premier után beszélgettünk.

Interjúk

2003-05-20
-Kerékgyártó György-

A május 17-én, Szegeden megtartott klubunk témája a Szegedi Nemzeti Színház és Szabadtéri Játékok helyzete volt, tágabban pedig a szegedi zenei élet alakulásának feltérképezésére tettünk kísérletet. Vendégünk Oberfrank Péter távozó, és Molnár László hivatalba lépő zenei igazgató volt.

Interjúk

2003-05-14
-Tóth Péter - Kerékgyártó György-

A huszonhét éve alapított, néhány hónappal ezelőtt Grammy-díjjal jutalmazott Takács Kvartett adott hangversenyt hétfőn este a Zeneakadémia nagytermében. A koncert után Schranz Károllyal, a vonósnégyes második hegedűsével beszélgettünk.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.