Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2004-01-13
-Heiner Lajos-

Szegeden tartott - gratis - mesterkurzust világhírű basszistánk, Polgár László. A Café Momus részére még tavaly decemberben adott interjút technikai okok miatt most közöljük.

Interjúk

2003-12-29
-Daróczi Kata-

Zenetanítás, Kodály-módszer, amatőr együttesek, Kórusmozgalom. Szinte a teljes zenei élet gondjaival foglalkozik a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, a KÓTA! A szervezet november 22-én választott új elnöke: Kollár Éva.

Interjúk

2003-12-24
-Varga Péter-

Még az ősszel azt hallottuk, hogy valami baj van vele, sorra mondja le a fellépéseit. Addig-addig tanakodtunk arról, hogy készítsünk-e interjút, mígnem ismét megjelent neve a koncertkiírásokban, sőt, karácsony előtt egy lemezzel is jelentkezett.

Interjúk

2003-12-08
-Varga Péter-

Zongoristák, hegedűsök mindenféle hangszeres művészek gyakran adják fejüket vezénylésre, ha úgy érzik új kihívásokat már csak a zenekartól kaphatnak. De mit csináljon egy karmester, ha új feladatokra vágyik?

Interjúk

2003-12-04
-Tóth Péter-

Már-már feladta a pályát, amikor némi külső nyomásra beadta jelentkezését a karmester szakra. Pályája ettől kezdve folyamatosan felfelé ível. Hogy ezt az ívet mi itthon miért nem, vagy csak alig-alig láthatjuk? Erről is beszélgetünk a néhány előadás erejéig újra Pesten járt karmesterrel.

Interjúk

2003-12-01
-Dauner Nagy István-

Egy jó hangszeresnek, egy jó zenekarnak előbb-utóbb megszületik az első felvétele, a Danubiáé viszont rögtön az elején igen nagy feltűnést keltett.

Interjúk

2003-11-27
-Varga Péter-

Immár nálunk is kapható Alan Walker Liszt-monográfiájának mindhárom kötete - a harmadik részt csak most, hét évvel külhoni kiadása után vehettük kézbe. A szerzőt huszonöt évnyi munkájának tapasztalatairól kérdeztük.

Interjúk

2003-11-25
-Tóth Péter-

A szegedi Vántus István Kortárszenei napok idén a 33. évfolyamához ért. Az egykori Mai Magyar Zene Hete című sorozat, mely egyike a legjelentősebb magyarországi kortárszenei fórumoknak a kiváló szegedi zeneszerző és tanár Vántus István \"édes gyermeke\" volt. Több ezer koncert, több száz bemutató fémjelzi a kortárs zene ünnepét. Hollós Mátéval a Vántus István Társaság elnökével ennek kapcsán beszélgetünk - többek között - a kortárs zene helyzetéről.

Interjúk

2003-11-11
-Dauner Nagy István-

Motorkerékpárral érkezett, előírásszerűen: bukósisakban. Leült, és beszélt. Művész: héttől előadása van. Tizenegyig. A maratoni társalgást lehetetlen teljes egészében visszaadni, nem is annyira a hosszúság, mint inkább a stílus miatt. De azért egy részét megpróbáljuk.

Interjúk

2003-10-28
-Sz. J.-

Három napja próbál a Matáv Szimfonikusokkal. Az egyeztetett 10 percekben mindenkivel nagyon barátságosan viselkedik. Velünk is, bár nekünk már csak öt perc jut - aztán irány egy újabb próba. Amelyen - mint kiderült - nem \"csak\" koncertre, hanem lemezfelvételre is készülnek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.