Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2008-12-29
-- zéta --

Amikor néhány hónapja interjút kértünk tőle 70. születésnapja alkalmából, elhárított, mondván, hogy nem szokta ünnepeltetni magát. A nemrégiben lezajlott Fidelio-premier után azért mégis kötélnek állott, bár elfoglaltságai miatt nehéz volt egyeztetnünk.

Interjúk

2008-11-15
-SzJ-

A szegedi operafesztiválon ma este Heinrich Marschner A vámpír című darabját láthatjuk. A romantikus műben rejlő lehetőségekről és a munkatapasztalatokról beszélgetünk a rendezővel, Balázs Zoltánnal.

Interjúk

2008-11-13
-- zéta --

Prózából érkezett a zenés műfajba, s egy héten belül két produkcióval, is bemutatkozik. Az egyik a Thália Színházban bemutatott CarmenCET, a másik pedig a szegedi operaversenyen színre kerülő Britten-darab, a Lukretia meggyalázása.

Interjúk

2008-10-27
-SzJ-

Klarinét-klarinét-fagott. Régizene és kortárs muzsika. Ahogy a hangszer-összeállítás és a repertoár, úgy az ünneplés sem szokványos: 10+1 éves fennállását ünnepelte a Trio Lignum.

Interjúk

2008-10-20
--zéta--

Tizenhat év után távozott posztjáról a Rádióénekkar karigazgatója, Strausz Kálmán. A muzsikussal a régebbi sikerekről, a közelmúlt viharairól és a bizonytalan jövőről beszélgettünk.

Interjúk

2008-10-04
-- zéta --

Bár a harmadik szereposztásra tervezték, és a plakáton sem őt láthatjuk, mégis Szabóki Tünde énekli vasárnap este az Operaház Fidelio-premierjén a címszerepet. A főpróba előtt beszélgettünk vele.

Interjúk

2008-10-03
-- zéta --

A hétvégén mutatják be az Operaházban Ránki György gyerekoperáját, a Pomádé király új ruháját. Toronykőy Attila rendezővel a premier előtt beszélgettünk.

Interjúk

2008-09-22
-SzJ-

Új oldaláról ismerhetjük meg Geiger Györgyöt: múlt csütörtökön fényképeiből nyílt kiállítás, és ezzel egyidejűleg egy könyve is megjelent. Villáminterjúnk a kiállítás megnyitóján készült.

Interjúk

2008-09-11
-Varga Péter-

Harminc éves az egyik legismertebb régizenei társulás, a London Baroque. Közelmúltbeli, váci koncertjük után az együttes vezetőjével, Charles Medlammel beszélgettünk.

Interjúk

2008-09-05
-SzJ-

Egy ma esti koncerten a II. világháborúban meggyilkolt magyar zeneszerzők darabjait hallhatjuk. A javarészt elfeledett alkotókról Mácsai János zenetörténészt kérdeztük.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.