Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2010-01-29
-Johanna-

Mátrai Péter Ybl-díjas építész mintegy húsz éve szerelmese az elektronikus zenének. Megszállottan keresi a "sosemvolt", új hangokat, előszeretettel szólaltat meg fura tárgyakat, elszántan tanítja a fiatalokat mindarra, amit jószerével teljesen egyedül tanult meg.

Interjúk

2010-01-23
-- zéta --

Ma ünnepli 70. születésnapját Miller Lajos. A legutóbb a Varázsfuvolában színpadra lépő Kossuth-díjas művésszel pályája alakulásáról, partnereiről, jelentősebb karmesterekről és rendezőkről beszélgettünk.

Interjúk

2010-01-18
-- zéta --

A Magyar Állami Operaház Örökös Tagjával folytatott beszélgetésünkben felidéztük a pályakezdés körülményeit, a fontosabb szerepeket és partnereket, s a számára jelentős kifejezésmódokat, a dalolást és a verset is.

Interjúk

2010-01-15
-- dni --

Nagyon komoly várakozással figyeljük a Mózes és Áron-"világpremier" előkészületeit. Kocsis folytatásokban mesél a műről a Youtube-on, de az ÉS-ben a most megkomponált befejező felvonásról Kárpáti János interjúja is olvasható a karmester-zeneszerzővel.

Interjúk

2009-12-11
-Balázs Miklós-

2010: Chopin születésének kétszázadik évfordulója. Szerte a világon már most, az ünnep „előestéjén” megemlékezések zajlanak. Mi Szilasi Alex zongoraművészt, a Chopin kotta- és hanglemez-összkiadás gondozóját és előadóját kérdeztük a Chopin-univerzumról.

Interjúk

2009-11-20
-SzJ-

A Cotton Club Singers énekeseként szerzett elismertséget, majd szinte egyik pillanatról a másikra operaénekesként tűnt fel. És egyből olyan teljesítménnyel rukkolt elő, hogy neki adományoztuk az idei Momus-díjat. László Boldizsárt a műfaji váltás előzményeiről, okairól, és persze a szakmáról vallott nézeteiről kérdeztük.

Interjúk

2009-11-16
-- zéta --

Négy éve láthattuk Pesten, most újra színpadra áll nálunk - Edita Gruberovával pályájáról, szerepeiről, de leginkább a MűPában ma este felcsendülő Normáról beszélgettünk.

Interjúk

2009-10-02
-Heiner Lajos-

Nemrég leközölt salzburgi beszámolómban megemlítettem, hogy hosszas beszélgetést folytattam Bényi Tibor úrral, a Salzburger Festungskonzerte művészeti igazgatója, s hozzátettem: "remélem, a diskurzust interjúformába tudom majd önteni". Sikerült.

Interjúk

2009-07-24
-- zéta --

„Nagykorú lett” a Zempléni Fesztivál. Az eredeti célkitűzésekről, a profil változásáról, a fesztivál és a régió kapcsolatáról beszélgettünk Hollerung Gáborral, a rendezvénysorozat művészeti vezetőjével.

Interjúk

2009-07-12
-SzJ-

Július 1-jétől a UPC törölte a Mezzo analóg adását a csatornák közül. A szolgáltató két évvel ezelőtt tervbe vette a komolyzenei adó végleges törlését, akkor egy tiltakozóhullám hatására vonta vissza döntését. Most ez ideig egyedül Földes Imre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára írt nyílt levelet a történtekről. Ennek kapcsán kérdeztük őt.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.