Bejelentkezés Regisztráció

Interjúk

Interjúk

2008-06-12
-- zéta --

Világjáró szopránénekesnőnkkel, Rost Andreával elhunyt mesteréről, Bende Zsoltról, új szerepeiről, Mozartról és Pucciniről, új lemezéről, no és a pályáját kísérő skatulyákról beszélgettünk.

Interjúk

2008-05-30
-SzJ-

Énekelt Dorabellát, Carment, fellépett barokk művekben és 20. századi operákban is. Ezen a hétvégén Miskolc után Budapesten is bemutatkozik Olgaként az Anyeginben.

Interjúk

2008-05-16
-- zéta --

A hétvégén egy Dallapiccola-mű társaságában mutatják be a Milánói Scalában A kékszakállú herceg várát. A főpróba előtt beszélgettünk Bretz Gáborral, az opera címszereplőjével.

Interjúk

2008-03-24
-SzJ-

Interjú is, meg nem is. A Tavaszi Fesztivál szervezői tegnap szűk körű sajtótájékoztatót szerveztek, melyen a jelen lévő újságírók felváltva tehették fel kérdéseiket Sir John Eliot Gardinernek.

Interjúk

2008-03-14
-- dni --

A Budapesti Tavaszi Fesztivált előtörténetéről kérdeztük Zimányi Zsófiát, hiszen egy évtizedeken (sőt, egy század-, és ezredfordulón, valamint egy-két rendszerváltáson is) átívelő rendezvénysorozatnak már a puszta életben maradása is feltűnő.

Interjúk

2008-03-12
-Szerk.-

A Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából először ad koncertet Magyarországon Kent Nagano, aki - egyebek mellett - kortárs művek bemutatásáról vált híressé, hozzánk azonban hagyományosabb programmal érkezik. A szervezők jóvoltából e-mailen tehettük fel kérdéseinket a fesztivál nyitókoncertjét vezénylő maestrónak.

Interjúk

2008-02-14
-- zéta --

Vass Lajost a dalszínház jelenét és jövőjét érintő kérdésekről, az intézmény költségvetéséről, az Erkel Színház sorsáról, a vezetőtársaival való munkamódszeréről, s a jubileumi évad terveiről faggattuk.

Interjúk

2008-01-18
-- zéta --

Holnap mutatják be Győrött a Parasztbecsületet és a Bajazzókat. A főpróbahét kezdetén a művekről és a győri operaéletről beszélgettünk Medveczky Ádámmal, az előadás dirigensével.

Interjúk

2007-12-05
-Heiner Lajos-

Szegeden a nemrég felújított-átadott Reök-palotában ültünk le beszélgetni. Apropóként Pál Tamás Szegedre való visszatérése, és az általa nemrégiben indított Operaszalon szolgált.

Interjúk

2007-11-23
-- zéta --

Nagy eseménynek ígérkezik az Operaház szombati premierje - úgy a darab, mint a közreműködő sztárok miatt. A műről, és színpadra állításáról az előadás rendezőjével beszélgettünk.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.