Bejelentkezés Regisztráció

Hangversenyek

Operabemutatók

2008-10-08
-Szilgyo-

A Fidelio éppen elég sokáig hiányzott a hazai repertoárról ahhoz, hogy kézenfekvőnek tűnjön színpadra állítása. A gond csak az, hogy a darabbal is kezdeni kellett volna valamit.

Operabemutatók

2008-10-07
-- zéta --

Az új rendezésben műsorra tűzött, az Operaház zenekari árkán(!) játszódó előadásban mindenki megtalálhatja a számára lényeges viszonyítási pontokat.

Budapesten

2008-10-06
-Johanna-

Nem gondolom, hogy a legelső koncert alapján meg lehetne ítélni, milyen lesz egy új karmester együttműködése zenekarával. De a fejlődés apró jeleit már észre lehetett venni.

Külföldön

2008-10-05
-Heiner Lajos-

Lehet, hogy Prágában nem mennék el egy ilyen estére. Ám Dubrovnikba eljutni gyerekkori álmom volt, és most egyúttal kedvenc Haydn-szimfóniámat is meghallgathattam.

Budapesten

2008-10-02
-Varga Péter-

Egy ilyen, sok mindent megélt öreg róka kijön a színpadra és eljátssza a zongoraversenyt. Nem akar villogni, feltűnni, nem akarja Mozartot sem másnak láttatni, mint amilyen. A c-moll zongoraverseny érdekli.

Budapesten

2008-10-01
-Johanna-

Van az úgy, hogy az ember nem ért egyet feltétlenül mindennel, amit hall, mégis úgy érzi, nagyon nagy kár lett volna kihagynia a koncertet. Ez a kamarakoncert ezen események sorába tartozik.

Budapesten

2008-09-29
-- mg --

Én azt mondom, sokkal inkább egy ilyen Concerto, mint egy kidolgozott, „hibátlan”, csak éppen több évtizedes por alól alig kikandikáló, levasalt előadás.

Budapesten

2008-09-28
-- eszbé --

A koncert nagyon vegyes érzelmeket, gondolatokat kavart bennem, amit csak tovább erősít az a tény, hogy ahány emberrel beszélgettem az est kapcsán, annyiféle különböző véleményt hallottam.

Budapesten

2008-09-27
-Varga Péter-

Az igazi fény, amiért érdemes volt a koncertre elmenni, nem annyira az Op.111-es Beethoven-szonáta, hanem a Petruska zongoraváltozatában ragyogott fel.

Budapesten

2008-09-24
-Varga Péter-

Dvořák csellóversenyénél már észrevehető volt, hogy az a munka, amelyet a karmester az eltelt hivatali ideje alatt a zenekarnevelésre fordított, nem csak külsődleges eredményt hozott.

Külföldön

2008-09-21
-kobzos55-

A Petruskát és a Tavaszi áldozatot szűk két éven belül mutatták be Párizs két színházában. Nekem most 24 órán belül sikerült meghallgatnom a két művet – ugyancsak Párizsban.

Operabemutatók

2008-09-19
-Balázs Miklós-

Bizony vártuk, nagyon, mint a hazai Puccini-év legszebb ajándékát, Lukács Gyöngyit a címszerepben, Rost Andreát Liúéban, és több jeles vendéget, hogy teljes legyen az este.

Budapesten

2008-09-15
-- dni --

A Megdicsőült éj előadása lenyűgözött, a Dal a Földről pedig most nem úgy volt jó, mint máskor - nem monumentális, hanem leíró és érzékeny darabként született újjá.

Budapesten

2008-09-08
-kobzos55-

Két új magyar kompozíció bemutatója mellett Mahler III. szimfóniája hangzott el. Ha nem is a maga teljességében, de elénk varázsolódott a Világ. S ez nem kevés!

Vidéken

2008-09-03
-Varga Péter-

Az együttes alapfelállása (két hegedű, continuo) szonáták, triószonáták előadására a legalkalmasabb, és ezek képezték a műsor gerincét Vácott is.

Külföldön

2008-08-20
-Heiner Lajos-

Vissza a gyökerekhez! Korabeli leírások, rajzok, festmények alapján az ősbemutatót kísérelte meg ismét színpadra vinni Lubor Cukr rendezése.

Operabemutatók

2008-08-19
-Varga Péter-

A Szabad Tér Színház honlapja eléggé szenzációhajhász alapállást foglal el az ügyben, miszerint itt soha nem látott-halott dolgokra kerül sor. Crossover, mondja. Aha, megvan a varázsszó.

Operabemutatók

2008-08-13
-Johanna-

Talán ez a történet sokkal egyszerűbb. Talán felesleges ennyire részeire szedni, felboncolni, ennyi pszichológiát belekeverni. És hol van ebben az egészben Puccini?

Vidéken

2008-08-08
-Dauner Nagy István-

Már értjük, hogy miért pont Hegymagas, de ezt a „misztikus megvilágosodást” racionális érvekre fordítani nekünk sincs módunkban, pedig töprengtünk rajta eleget.

Vidéken

2008-08-04
-Heiner Lajos-

Jött Domingo, és egy hihetetlen sokk. Egy kiöregedett tenorista, a Cid híres áriájánál zavaró lebegéssel, erőlködéssel, préselve a hangokat. Később már látottt és győzött is.





A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.