Bejelentkezés Regisztráció

Hangversenyek

Külföldön

2008-08-20
-Heiner Lajos-

Vissza a gyökerekhez! Korabeli leírások, rajzok, festmények alapján az ősbemutatót kísérelte meg ismét színpadra vinni Lubor Cukr rendezése.

Operabemutatók

2008-08-19
-Varga Péter-

A Szabad Tér Színház honlapja eléggé szenzációhajhász alapállást foglal el az ügyben, miszerint itt soha nem látott-halott dolgokra kerül sor. Crossover, mondja. Aha, megvan a varázsszó.

Operabemutatók

2008-08-13
-Johanna-

Talán ez a történet sokkal egyszerűbb. Talán felesleges ennyire részeire szedni, felboncolni, ennyi pszichológiát belekeverni. És hol van ebben az egészben Puccini?

Vidéken

2008-08-08
-Dauner Nagy István-

Már értjük, hogy miért pont Hegymagas, de ezt a „misztikus megvilágosodást” racionális érvekre fordítani nekünk sincs módunkban, pedig töprengtünk rajta eleget.

Vidéken

2008-08-04
-Heiner Lajos-

Jött Domingo, és egy hihetetlen sokk. Egy kiöregedett tenorista, a Cid híres áriájánál zavaró lebegéssel, erőlködéssel, préselve a hangokat. Később már látottt és győzött is.

Külföldön

2008-07-24
-Heiner Lajos-

Ötvenkét éve debütált - borzasztóan sok idő. S mégis, ezen az estén Domingót látva-hallva hiszem, hogy a kör még mindig csak úgy kétszázhetven fok körül tart.

Budapesten

2008-07-19
-Johanna-

Jó érzés látni, hallani, hogy a nem túl kedvező feltételek dacára lassanként nálunk is szépen kinevelődik a valóban hozzáértő régizenészek egy kicsiny csapata.

Operabemutatók

2008-07-10
-Balázs Miklós-

A Ferencvárosi Fesztivál záróeseményeként került színre Verdi operája a Bakáts téren, értékelhető rendezésben, meggyőző énekesi munkákkal, hibátlanul működő műszaki eszközökkel.

Operabemutatók

2008-07-09
-Heiner Lajos-

Az első alkalom, hogy Kesselyák nem tudott meggyőzni egy produkciójával. Szegedi Nabuccóját látva szinte kényszert éreztem, hogy felüssem a Bibliát, egy-egy ötletén órákat el lehetett gondolkodni. Most minden felszínesnek, hatásvadásznak tűnt.

Budapesten

2008-07-07
-- na --

Feltűnt, hogy a zenekar nagyon fáradt. A koncentráció a kelleténél hamarabb kezdett lankadni, így aztán igen sok pontatlanság született.

Külföldön

2008-07-03
-Heiner Lajos-

Tudja az ember, persze, hogy tudja, ha Verona két évezredes amfiteátrumában néz meg egy operaelőadást, egészen másfajta élménnyel kell számolnia, mint egy „klasszikus” házban.

Budapesten

2008-06-30
-Johanna-

A zsúfolásig telt Nemzeti Hangversenyteremben először hallottam Varnus Xavért koncerten játszani, de többé már nem leszek rá kíváncsi.

Budapesten

2008-06-29
-Balázs Miklós-

Kocsis nem csupán vendégkarmesterként, de Liszt-átirataival afféle kvázi-szerzőként (avagy házi-szerzőként) is felléphetett a Művészetek Palotájában.

Budapesten

2008-06-29
-Varga Péter-

2008. június 20.
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

WAGNER: A walkür

Siegmund - Stig Andersen
Hunding - Walter Fink
Wotan - Juha Uusitalo
Sieglinde - Evelyn Herlitzius
Brünnhilde - Susan Bullock
Fricka - Németh Judit
Rend.: Hartmut Schörghofer
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Vez.: Fischer Ádám

Operabemutatók

2008-06-25
-kobzos55-

Sosztakovics operája (az eredeti orosznak megfelelően: A mcenszki járás Lady Macbethje) ragyogó előadásban került a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál programjára. Végig magas hőfokon izzó, szenvedélyes, ha kell harsány, ha kell megindítóan lírai operát láttunk, hallottunk.

Operabemutatók

2008-06-24
-Szilgyo-

Bátor és sokat markoló a moszkvaiak Borisz Godunovja. Bátor, mert Sosztakovics szinte teljesen ismeretlen változatát állították színre. Sokat markoló, mert a Helikon Színház fiatal társulatának csúcsra járatásával, átértelmezésekkel, remek színpadi megoldásokkal egyéni hangú és igen hatásos produkció jött létre.

Budapesten

2008-06-20
-Johanna-

2008. június 17.
Festetics Palota
Tükörterem

Kodály Vonósnégyes
Walter Küssner – brácsa

MOZART: C-dúr vonósnégyes, K.157
BEETHOVEN: C-dúr („Razumovsky”) vonósnégyes, Op.59 No.3
BRAHMS: G-dúr vonósötös, Op.111

Operabemutatók

2008-06-18
-- zéta --

A Rossini-opera vállaltan mai kelet-európai viszonyok közé átültetett, de mégis kortalan és általános előadása ötletes volt, ám zenei szempontból csak meglehetősen felemás értékeket tudott felmutatni.

Operabemutatók

2008-06-17
-Varga Péter-

Ha a Wagner-napok hetekké bővülnek, Budapest olyan várossá válhat, amit talán csak Bayreuth múlhat felül. Ehhez minden biztosítottnak látszik, ez most már kijelenthető.

Budapesten

2008-06-12
-Varga Péter-

2008. június 7. Zeneakadémia
A Zeneakadémia és a Schola Hungarica énekeseiből alakult kórus
Csalog Gábor – zongora
Vez.: Dobszay László

BARTÓK összes kórusműve

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.