Bejelentkezés Regisztráció

Szimfonikus művek

Szimfonikus művek

2006-05-17
-Balázs Miklós-

Sir Simon pompás színeket, árnyalatokat, lenyűgöző dinamikai palettát kever ki boszorkánykonyhájában, zenekara minden mozzanatban, karakterben megtalálja a saját hangját.

Szimfonikus művek

2006-05-10
-Széphegyi-

Képtelen vagyok szabadulni a kérdéstől: ugyan minek venné meg valaki ezt a lemezt? A Sacre vagy a Mavra miatt? Az előadók miatt? Aligha. Talán. Vagy mindkettő.

Szimfonikus művek

2006-05-05
-Clair de lune-

Milhaud az az ember, akinek műveit hallva csettint egyet a hallgató, és azt mondja: ügyes. Aztán, ha kicsit konkretizálni szeretné, mit is hallott tulajdonképpen, bajban van.

Szimfonikus művek

2006-04-27
--dni--

Alexander Zemlinsky beírta nevét a zenetörténetbe. Például viszonya volt Alma Schindlerrel. Tulajdonképpen a zenéje is nagyon kellemes, szép is, jó is. Többé-kevésbé...

Szimfonikus művek

2006-04-13
-Varga Péter-

Az 1979 márciusában a Zeneakadémia nagytermében adott hangverseny legendássá vált, és több, mint negyedszázad elteltével is méltónak bizonyult arra, hogy lemezen megjelenjen.

Szimfonikus művek

2006-03-22
-Johanna-

Csajkovszkij pontos képet festett az emberi lélek kifürkészhetetlen csapongásairól, az érzelmek állandó hullámzásáról, s Mravinszkij zseniálisan irányítja ezt a folytonos, hömpölygő változást.

Szimfonikus művek

2006-03-02
-- zéta --

Amikor Paul Kletzki 1957-58 táján fejébe vette a Dal a Földről lemezfelvételét, a cél csak a tisztes ezüstérem lehetett Bruno Walter mögött. Az viszont kétségkívül jár neki.

Szimfonikus művek

2006-01-31
-- zéta --

A Gustav Mahler Jugendorchester abszolút perfekt zenekari hangzást nyújt. Hogy mégis hiányérzettel vesszük ki a CD-t a lejátszóból, annak elsősorban Franz Welser-Möst lehet az oka.

Szimfonikus művek

2006-01-23
-Varga Péter-

A karmester hallhatólag elkötelezett híve a műnek, és értő képviselője a partitúrának. Betart minden szerzői utasítást, a zenekar pedig híven követi az instrukciókat.

Szimfonikus művek

2006-01-13
-- eszbé --

Több okból is fokozott érdeklődéssel vettem kezembe ezt a 97-es, újra kiadott lemezt: szokatlan a műsor-összeállítás, itt a Bartók-év, és nemrég az NFZ is készített egy Concerto-felvételt.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.