Bejelentkezés Regisztráció

Szimfonikus művek

Szimfonikus művek

2007-03-14
-Szilgyo-

Pappano szenvedélyes muzsikus, nem riad vissza a bombasztikus elemek túlhangsúlyozásától és a (túl)áradóan lírai részek fokozásától sem. Csajkovszkij esetében ez egyáltalán nem hátrány.

Szimfonikus művek

2007-02-09
-- zéta --

Már elsőre feltűnik a rendkívüli plaszticitással kidolgozott zenekari hangzás, s a tudatos építkezés, ami Strauss muzsikájának oly fontos kelléke. És ami oly sokszor hibádzik műveinek interpretációiból.

Szimfonikus művek

2007-01-29
-- dni --

A XX. század zenei kísérletezéseihez képest a Ligeti-életmű már a végeredmény, a kész találmány. A hosszú sivatagi gyalogtúra után ismét itt van a hiányérzet nélküli, totális zene.

Szimfonikus művek

2007-01-22
-Varga Péter-

Ezek a notturnók (melyek tulajdonképpen divertimentók, csak éppen este tizenegy után játszandók) nem egy olyan kismesterre utalnak, aki mellett csak úgy szó nélkül el lehetne menni.

Szimfonikus művek

2007-01-19
-Johanna-

Furcsa módon, dacára a hagyományos formáknak, az ismerősen csengő fordulatoknak, Gounod muzsikája nem unalmas, nem tűnik elcsépeltnek sem, van benne valami újszerű, egyéni íz.

Szimfonikus művek

2006-12-29
-Balázs Miklós-

Bár Bruno Walter a 8. szimfónia kapcsán jegyezte meg tréfásan: \"symphony from the Old World\", ezt a bon mot-ját akár az egész, az \"Újvilág\"-ot megelőző szimfóniaciklusra kivetíthetjük.

Szimfonikus művek

2006-12-04
-Windhager Károly-

Laurent Petitgirard zeneszerzői pályája igen jelentősnek mondható, amennyiben 150 filmzene, valamint 20 hagyományos hangversenypódiumra írt alkotás áll mögötte.

Szimfonikus művek

2006-11-03
-- dni --

Egy valaha szebb napokat látott, de mára erejét vesztett bonviván versei, tanulmányai a női nemről. Weinert nem érdekelte az atonalitás, és nem hitt a dodekafóniában. A hanglemezen most kiadott divertimentók pedig arról tanúskodnak, hogy immáron saját magában sem.

Szimfonikus művek

2006-10-17
-Szilgyo-

A felvétel technikailag tökéletes, a Budapesti Fesztiválzenekar nagyon szépen muzsikál, de talán ezeknél is fontosabb, hogy Fischer Iván vezénylésének jól felépített íve van.

Szimfonikus művek

2006-09-28
-Johanna-

A lemez eredetileg 1980-ban jelent meg. Ferencsik János és az ÁHZ neve annak idején bizonyára teljes körű garancia volt arra, hogy nem fog a kiadó nyakán maradni a készlet.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.