Bejelentkezés Regisztráció

Szimfonikus művek

Szimfonikus művek

1999-12-16
-Dauner Nagy István-

Hajlamosak vagyunk lenézni a sokszínű, idegesítően fiatal és gyakran valóban felületes amerikai kultúrát. Igaz, mi legtöbbször csupán a tömegfogyasztásra szánt termékekkel találkozunk, legyen az hamburger, hollywoodi film, vagy musical!

Szimfonikus művek

1999-10-18
-Tóth Péter-

Weiner Leó zeneszerzői munkássága – már ami a köznapi megítélést illeti – erősen háttérbe szorul zenepedagógusi működése mögött. Több száz, a világon mindenhol jól csengő név nagyobb súllyal esik a latba, mint az az alig ötven ópusz?

Szimfonikus művek

1999-07-21
-Heiner Lajos-

Különös dolog egy koncert, vagy operaelőadás élményét összevetni a róla készült lemezfelvétellel vagy videóval. Rendszerint csalódást okoz.

Szimfonikus művek

1999-01-24
-Tóth Péter-

A Camerata Trassylvanica sikere elsősorban a különleges vonóshangzásnak szól. Annak a hangzásnak, amely egyszerre hordozza a Hubay iskola német-magyar és az Enescu-Thibaud iskola francia-román hagyományait.

Szimfonikus művek

1999-01-20
-Dauner Nagy István-

Nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy egy zene értékét az a kor határozza meg, amiben született. Az biztos, hogy egy sajátos asszociációkkal operáló mű megértéséhez segítség a miliő alapos ismerete, de az igazi esztétikai minőség kortalan

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.