Bejelentkezés Regisztráció

Szimfonikus művek

Szimfonikus művek

2003-02-13
-Heiner Lajos-

Jómagam bejutottam Abbado, Kleiber, Mehta, Muti, Maazel, Ozawa újévi fellépéseire, és most Harnoncourt-éra is. De hogyan szembesül az ember pár héttel az ESEMÉNY után a CD-vel?
Nem okoz csalódást, sőt.

Szimfonikus művek

2003-01-16
--Té.Pé--

Minden adott a sikerhez: két remekmű, jó zenekar, sokszor bizonyított, kiváló karmester. Hogy mégis hol vérzik el a dolog? Valahol a lélekben.

Szimfonikus művek

2003-01-14
--Té.Pé--

Harnoncourt Beethoven előadása mindenekelőtt vitalitásával hengerel le. Ezt nem elsősorban a tempóival éri el - bár szinte minden tétele gyorsabb, mint az általam ismert eddigi felvételek -, hanem valami mással.

Szimfonikus művek

2003-01-07
-D.N.I.-

Ahogy Daphnis elmondja Chloénak a régi pásztormeséket, úgy válik a maguk élete is azzá a nimfák, Pán és Erósz megjelenésével.

Szimfonikus művek

2003-01-06
-Heiner Lajos-

Elnémul Mahler hárfája, döbbent, hideg csend - aztán, 39 másodperc elteltével eszmél a publikum, tör ki a tapsorkán.

Szimfonikus művek

2003-01-02
-T.P.-

Boskovsky sok éven át dirigálta hegedűvel a kezében a Bécsi Filharmonikusok újévi hangversenyeit. Pályafutásával lezárult az a korszak, melyet joggal tarthatunk a bécsi tánczene aranykorának.

Szimfonikus művek

2002-11-24
-Csont András-

Bámulatos felvételek. Először is a műsor. A sorozat más tagjaival ellentétben ezúttal remekelt a szerkesztő, a művek kiegészítik, vitatják egymást, ikerpárok alakulnak ki, a dialógus létrejön.

Szimfonikus művek

2002-11-08
-Csont András-

Anne-Sophie Muttert általában megvetéssel kezelik a vájtfülűek. Recenzens nem menekülhet a feltételezéstől, hogy ennek oka legkivált az, hogy a hölgy roppantul csinos.

Szimfonikus művek

2002-11-02
-Tóth Péter-

Régóta nem írtak annyit a komolyzenéről az újságok, mint a Berliniek szeptember 7-én adott hangversenye kapcsán.
Ráadásul a néhány nap alatt piacra dobott koncert CD lassan megdönt minden eladási statisztikát. Ügyes reklám? Jó PR? Is. Talán. Vagy mégsem.

Szimfonikus művek

2002-09-19
-Tóth Péter-

Mintha egy régi-régi fényképalbumot lapozgatnánk: az emberek ismerősek, de a ruhák, a környezet szokatlan. S valamiért mégis tetszik. Csak az emlékezet tenné?

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.