Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2002-11-27
-DNI-

Sacred Songs címmel nem véletlenül éppen novemberben jelenik meg egy ilyen szép lemez. Csak azt kell eldöntenünk, hogy a lejátszóba tegyük, vagy a fa alá.

Vokális művek

2002-11-04
-Csont András-

E nagyszerű, remek műsorfüzettel ellátott CD főszereplője Kurt Weill, a zeneszerző. Legfontosabb, Bertolt Brechttel közösen írt színpadi műveinek legnépszerűbb számai szerepelnek a lemezen. Mellettük helyt kapott Rudolf Nelson, Friedrich Hollaender és Wilhelm Grosz néhány, a korra jellemző slágere.
Ám a lemez valódi főhőse Berlin.

Vokális művek

2002-10-31
-Dauner Nagy István-

A debreceni Canto Armonico lemeze unikum. Olyan nagyszabású kórusműveket szólaltatnak meg, melyek előadása már önmagában rangot adna bármelyik együttesnek...

Vokális művek

2002-10-24
-tp-

Kolumbia, Mexikó, Chile, Argentína. E négy ország megzenésített spanyol nyelvű líráját kínálja az ugyancsak chilei születésű, de Magyarországon élő és dolgozó Maria Teresa Uribe, Szokolay Balázs közreműködésével.

Vokális művek

2002-10-23
--T.P.--

Az ötlet annyira jó és annyira magától értetődő, hogy nem is értem, eddig miért nem jutott eszébe senkinek.
27 népdal eredeti felvételről, és a hozzájuk tartozó 27 Bartók, illetve Kodály mű/műrészlet. A legelső fonográffelvétel 1906-ból való, míg a legutolsó feldolgozás harminc évvel későbbi.

Vokális művek

2002-10-18
-Dauner Nagy István-

Cherubini c-moll Rekviemjét mindenképpen meghallgatom. Közeledik a halottak napja, és ilyenkor szinte kötelezô jelleggel, úgyis mindenhol elôadják - no nem ezt, hanem természetesen Mozartét.

Vokális művek

2002-09-25
-Sz. J.-

Az a cappella népdalfeldolgozások már eleve ígéretessé teszik a lemezt, és a nyolctagú énekegyüttest sem kell bemutatni senkinek. Velük nincs is semmi baj.

Vokális művek

2001-05-23
-Sz.J.-

Ahogy a szerzők, úgy az előadók mezőnye sem ad lehetőséget \"nagy merítésre\". Fel tud sorolni bárki öt kontratenor énekest? Ezen az albumon tizenkettőt is hallhatunk...

Vokális művek

2001-03-22
-Csont András-

A Zorgina együttes neve baszkul annyit tesz: bölcs öregasszony, vagy boszorkány. Specialitásuk a középkor és a kora reneszánsz a capella, vagyis kíséret nélküli többszólamú zenéje.

Vokális művek

2001-03-19
-Csont András-

A zene története felfogható úgy is mint a zenei hang fogalmának átalakulása, mint e fogalom kiterjesztésének története. Hogy mi számít zenei hangnak, az többek közt bizonyára a zenei kánon függvénye.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.