Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2002-12-19
-DNI-

Az énekes-kultuszban biztosan szerepet játszik az, hogy egy tehetséges hangszeres művész - ha támogatással is - de szert tehet jóhangú hangszerre, de az énekesnek erre (is) születnie kell.

Vokális művek

2002-12-16
-Sz. J.-

Cura nem azt akarja megmutatni, hogy máskor, hogy \"amúgy\" mire képes - most bolerókat énekel.

Vokális művek

2002-11-27
-DNI-

Sacred Songs címmel nem véletlenül éppen novemberben jelenik meg egy ilyen szép lemez. Csak azt kell eldöntenünk, hogy a lejátszóba tegyük, vagy a fa alá.

Vokális művek

2002-11-04
-Csont András-

E nagyszerű, remek műsorfüzettel ellátott CD főszereplője Kurt Weill, a zeneszerző. Legfontosabb, Bertolt Brechttel közösen írt színpadi műveinek legnépszerűbb számai szerepelnek a lemezen. Mellettük helyt kapott Rudolf Nelson, Friedrich Hollaender és Wilhelm Grosz néhány, a korra jellemző slágere.
Ám a lemez valódi főhőse Berlin.

Vokális művek

2002-10-31
-Dauner Nagy István-

A debreceni Canto Armonico lemeze unikum. Olyan nagyszabású kórusműveket szólaltatnak meg, melyek előadása már önmagában rangot adna bármelyik együttesnek...

Vokális művek

2002-10-24
-tp-

Kolumbia, Mexikó, Chile, Argentína. E négy ország megzenésített spanyol nyelvű líráját kínálja az ugyancsak chilei születésű, de Magyarországon élő és dolgozó Maria Teresa Uribe, Szokolay Balázs közreműködésével.

Vokális művek

2002-10-23
--T.P.--

Az ötlet annyira jó és annyira magától értetődő, hogy nem is értem, eddig miért nem jutott eszébe senkinek.
27 népdal eredeti felvételről, és a hozzájuk tartozó 27 Bartók, illetve Kodály mű/műrészlet. A legelső fonográffelvétel 1906-ból való, míg a legutolsó feldolgozás harminc évvel későbbi.

Vokális művek

2002-10-18
-Dauner Nagy István-

Cherubini c-moll Rekviemjét mindenképpen meghallgatom. Közeledik a halottak napja, és ilyenkor szinte kötelezô jelleggel, úgyis mindenhol elôadják - no nem ezt, hanem természetesen Mozartét.

Vokális művek

2002-09-25
-Sz. J.-

Az a cappella népdalfeldolgozások már eleve ígéretessé teszik a lemezt, és a nyolctagú énekegyüttest sem kell bemutatni senkinek. Velük nincs is semmi baj.

Vokális művek

2001-05-23
-Sz.J.-

Ahogy a szerzők, úgy az előadók mezőnye sem ad lehetőséget \"nagy merítésre\". Fel tud sorolni bárki öt kontratenor énekest? Ezen az albumon tizenkettőt is hallhatunk...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.