Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2006-12-27
-BaCi-

Luigi Denza külhonban csinálta meg karrierjét; a viktoriánus Anglia szalonjainak látogatói élvezték a nápolyi dalt, mint saját hőn szeretett balladjaiknak egyik legközelebbi rokonát.

Vokális művek

2006-12-21
-Balázs Miklós-

Fried Péternek ez már járt. Megannyi operai és koncertsiker, számos hazai és külföldi diadal, elragadtatott kritikák és lelkes közönségováció után éppen itt volt az ideje egy szólólemeznek.

Vokális művek

2006-12-19
-Johanna-

Miközben komoly emberek vitáznak arról, mitől is korhű a korhű előadás, jön ez a Sting, Dowland-dalokat kezd énekelgetni, ráadásul még lantolni is megtanul, és nem átallja mindezt lemezre is venni.

Vokális művek

2006-12-11
-- zéta --

Verdi, Puccini, Bellini és Mozart után Netrebko most anyanyelvi felségterületre óvakodott, e lemezén orosz komponisták áriáit, operajeleneteit, dalait, románcait énekli.

Vokális művek

2006-12-08
-- zéta --

A Hungaroton kincsestárából most egy újabb lemeznyi anyag került ki: az 1960 és 1987 között készült felvételeken neves magyar előadók tolmácsolásában hallhatjuk Verdi legismertebb tenoráriáit.

Vokális művek

2006-11-30
-BaCi-

Mit tesz egy énekesnő, ha kis költségvetésű lemezt szeretne készíteni? Keres egy jó zongoristát és egy dalszerzőt. Létai Kiss Gabriella Hauser Adrienne-t és Franckot választotta. Jól döntött.

Vokális művek

2006-11-08
-Varga Péter-

Rossi a XVII. században olyannyira az első és egyedüli volt többszólamú héber énekek közreadásában zsinagógai használatra, hogy ilyesmi csak a XIX. században fordult elő legközelebb.

Vokális művek

2006-10-12
-- zéta --

Ha valaki abban a tévhitben élne, hogy számára egy Mozart-árialemez nem okozhat meglepetést, hallgassa meg Magdalena Kožena és Sir Simon Rattle közös CD-jét! Döbbenetesen jó.

Vokális művek

2006-09-19
--té.pé--

Orbán György darabjai addig tartanak, amíg egy gondolat megszületik, egy érzés kialakul, egy tetőpont katarzist okoz, s lecseng. S ha történetesen egyetlen lélegzet az egész, akkor annyi.

Vokális művek

2006-09-11
-- zéta --

A tizennégy, zömében a világ nagy színpadain is bemutatkozó énekest hallgatva az embernek már kezd olyan érzése lenni, hogy a múlt század első felében tenor-nagyhatalom lehettünk.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.