Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2007-09-19
-- dni --

Az első, kétségbeesett és agresszív dühöm már lecsillapodott, de egyetlen pontot sem látok, ami lehetőséget adna a beletörődésre, a szokásos „diplomatikus” fogalmazásra, a mellébeszélésre.

Vokális művek

2007-09-13
-- zéta --

1968-ban Komlóssy a csúcson volt. Számára ennél följebb már nem volt. Amit akkor nem tudott a szakmáról, azt később sem érte el. Viszont ahova addig eljutott, az itt mind tetten érhető.

Vokális művek

2007-08-15
-Varga Péter-

Egy jó érzékkel összeválogatott accompagnato, ária- és duettlemezt hallhatunk, és Bostridge mindent megtesz azért, hogy a kivételes szépségű és kifejezőerejű műremekeket életre keltse.

Vokális művek

2007-07-25
-Balázs Miklós-

Ez a felvétel eddig nem volt hozzáférhető CD-n, most azonban kettős apropó is indokolta publikálását: egyrészt a jubileumi Szent Erzsébet év, másrészt Ferencsik születésének századik évfordulója.

Vokális művek

2007-07-23
-- dni --

Különös ez a „kétarcú” EMI-kiadvány. Egyértelműen igazolja Nina Stemme jó hírét, de mindent összevetve, mint tisztán zenei produkció, nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet.

Vokális művek

2007-07-16
-Szilgyo-

Első berlini évei a vitathatatlan sikerek jegyében teltek, aztán 2006-ban egy kritikus megtörte a varázst, és sekélyesnek nevezte Rattle stílusát, érdektelennek műsorpolitikáját.

Vokális művek

2007-07-12
-- zéta --

Decsényi János nagyszabású, a XX. század eseményeit megidéző oratóriuma 12 magyar költő összesen 29 versrészletét vonultatja föl, a történelmi kronológia sorrendjében.

Vokális művek

2007-07-10
-Johanna-

Egyre inkább úgy látom, ha Gardiner kezében a karmesteri pálca, a muzsika megfiatalodva, portalanítva, kifényesítve kerül a közönség elé. A mester vitalitása valahogyan átköltözik a művekbe is.

Vokális művek

2007-07-03
-Varga Péter-

Händel majdnem négy évet töltött Rómában 1706 és 1710 között. Ha valódi operát nem is írhatott itt, az operai stílushoz nagyon közel álló kantátákat és oratóriumokat bőségesen komponálhatott.

Vokális művek

2007-06-04
-- eszbé --

A Magyar Rádió Énekkarának legújabb (és könnyen lehet, hogy egyben a legutolsó) lemezén mai magyar szerzők művei hallhatók - köztük a nemrég koncerten is előadott \"ötszerzős\" mise.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.