Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2007-10-18
-- zéta --

Az EMI biztos kézzel nyúlt archívuma végtelen mélynek tűnő kamrájába, és ezúttal az exbolgár világfi, Boris Christoff orosz felvételeit dobta CD-összeállítás formájában a piacra.

Vokális művek

2007-09-24
-- dni --

Egy hangfelvétel a személyes jelenlét és az igazi templomi akusztika varázsa nélkül? A kórus úgy is megállja a helyét, ha ország-, sőt, világszerte hallgathatják meg – ráadásul a világ legjobbjaival vethetik össze?

Vokális művek

2007-09-19
-- dni --

Az első, kétségbeesett és agresszív dühöm már lecsillapodott, de egyetlen pontot sem látok, ami lehetőséget adna a beletörődésre, a szokásos „diplomatikus” fogalmazásra, a mellébeszélésre.

Vokális művek

2007-09-13
-- zéta --

1968-ban Komlóssy a csúcson volt. Számára ennél följebb már nem volt. Amit akkor nem tudott a szakmáról, azt később sem érte el. Viszont ahova addig eljutott, az itt mind tetten érhető.

Vokális művek

2007-08-15
-Varga Péter-

Egy jó érzékkel összeválogatott accompagnato, ária- és duettlemezt hallhatunk, és Bostridge mindent megtesz azért, hogy a kivételes szépségű és kifejezőerejű műremekeket életre keltse.

Vokális művek

2007-07-25
-Balázs Miklós-

Ez a felvétel eddig nem volt hozzáférhető CD-n, most azonban kettős apropó is indokolta publikálását: egyrészt a jubileumi Szent Erzsébet év, másrészt Ferencsik születésének századik évfordulója.

Vokális művek

2007-07-23
-- dni --

Különös ez a „kétarcú” EMI-kiadvány. Egyértelműen igazolja Nina Stemme jó hírét, de mindent összevetve, mint tisztán zenei produkció, nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet.

Vokális művek

2007-07-16
-Szilgyo-

Első berlini évei a vitathatatlan sikerek jegyében teltek, aztán 2006-ban egy kritikus megtörte a varázst, és sekélyesnek nevezte Rattle stílusát, érdektelennek műsorpolitikáját.

Vokális művek

2007-07-12
-- zéta --

Decsényi János nagyszabású, a XX. század eseményeit megidéző oratóriuma 12 magyar költő összesen 29 versrészletét vonultatja föl, a történelmi kronológia sorrendjében.

Vokális művek

2007-07-10
-Johanna-

Egyre inkább úgy látom, ha Gardiner kezében a karmesteri pálca, a muzsika megfiatalodva, portalanítva, kifényesítve kerül a közönség elé. A mester vitalitása valahogyan átköltözik a művekbe is.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.