Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2008-08-11
-Kerékgyártó György-

A Schola Hungarica lemezének alapanyagául szolgáló kódexet egy Anna Hannsen Schuman nevű özvegyasszony ajándékozta 1571-ben a pozsonyi Szent Márton társkáptalannak.

Vokális művek

2008-07-16
-Johanna-

Michael Haydn mesterségbéli tudása felől semmi kétségünk sem lehet, muzsikája valóban nagyszerű. Az előadás azonban a bíztató kezdet után tartogat néhány kellemetlen pillanatot is.

Vokális művek

2008-06-13
-Balázs Miklós-

Rost Andrea perfekt lemezt készített, technikai és művészi értelemben egyaránt. A CD programja a kötelező Bartók- és Kodály-népdalfeldolgozások mellett korai Ligeti-darabokat is felvonultat.

Vokális művek

2008-04-08
-BaCi-

Gyöngyösi esetében a kortárs zenének nem arról a hírhedtté lett változatáról van szó, amely miatt a Mini Fesztiválon még egy kisebb koncertteremben is nehéz teltházas előadást csinálni.

Vokális művek

2008-02-13
-Heiner Lajos-

A CD legjobb tudomásom szerint kereskedelmi forgalomban nem kapható, ám műsora raritásértékű, s elkészülte arra utal, hogy Csehországban is egyre inkább teret kap a zenei tárgyú mecenatúra.

Vokális művek

2008-02-05
-Heiner Lajos-

Az utóbbi évek talán legnagyobb értékű magyar CD-jének tartom ezt a kiadványt. Tudom, hogy sokan támadnak majd, de úgy érzem, más magyar tenorista nem hasonlítható Laczóhoz.

Vokális művek

2008-01-31
-BaCi-

Nekem nem jött be, de ha szeretik a különlegességeket, és a tökéletesség helyett csak nívós alkotóelemek egyedi megjelenését várják el, akkor azt maradéktalanul meglelik e kiadványban.

Vokális művek

2008-01-07
-Varga Péter-

A felvétel eredetileg a Teldec 50 évvel ezelőtt indult Das Alte Werk sorozatában jelent meg. Mind zenei, mind hangtechnikai minőségével méltó arra, hogy viselje az évfordulós sorozat címkéjét.

Vokális művek

2007-11-05
-BaCi-

Ha esetleg a kiadványt kézbe véve Carl Loewe nevének láttán el is bizonytalanodik a kedves vásárló, Mendelssohn és Dietrich Fischer-Dieskau olvastán azonnal helyrebillen a megingott bizalom.

Vokális művek

2007-10-18
-- zéta --

Az EMI biztos kézzel nyúlt archívuma végtelen mélynek tűnő kamrájába, és ezúttal az exbolgár világfi, Boris Christoff orosz felvételeit dobta CD-összeállítás formájában a piacra.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.