Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2001-03-22
-Csont András-

A Zorgina együttes neve baszkul annyit tesz: bölcs öregasszony, vagy boszorkány. Specialitásuk a középkor és a kora reneszánsz a capella, vagyis kíséret nélküli többszólamú zenéje.

Vokális művek

2001-03-19
-Csont András-

A zene története felfogható úgy is mint a zenei hang fogalmának átalakulása, mint e fogalom kiterjesztésének története. Hogy mi számít zenei hangnak, az többek közt bizonyára a zenei kánon függvénye.

Vokális művek

2000-12-19
-Tóth Péter-

Egy magára valamit is adó népi(?), polgári(?) demokráciában a karácsony közeledtét három dolog jelzi egészen biztosan: a zord id?járás, a közlekedési dolgozók sztrájkja, és a bevásárló központok turkálóit elöntő ilyen-olyan karácsonyi CD kiadványok.

Vokális művek

2000-10-28
-Bácskai György-

A kiadók az olcsó sorozatokban természetesen nem a legmodernebb felvételeikkel rukkolnak ki. Általában a lemezgyártás klasszikus korából, az ötvenes évek végéből - hatvanas évekből válogatnak.

Vokális művek

2000-10-08
-Tóth Péter-

Sólyom-Nagy Sándor CD-je nem mostanság készült, hanem a legjobb időkben, a legjobb (esthajnal)csillagzat alatt.

Vokális művek

2000-09-02
--T.P.--

Míg manapság a hol? kinek a tervei szerint? mennyiből? és mikor? a legfontosabb kérdés, addig eleink arról döntöttek, kinek a megzenésítésében hangozzék fel ezentúl a két nemzeti fohász, a Hymnusz és a Szózat.

Vokális művek

2000-07-14
--T.P.--

A lemezgyárak eléggé elítélhető gyakorlata, hogy a méltán elfeledett, évtizedek óta a padláson porosodó műveket, mint ritka kincset tálalják a bőségtől már amúgy is zavarodott, régóta értékítéletét vesztett vásárlónak.

Vokális művek

2000-06-12
-Lónyay Botond-

Sajátosan 20. századi ötlet a szöveg választás/felhasználás, mely a Károli Gáspár fordította János evangéliumot természetes könnyedséggel keveri erdélyi népi szövegekkel.

Vokális művek

2000-05-15
--T.P.--

A zongorakíséretes dalt, mint jelenséget a század második felében túlnyomórészt az elviselhetetlen akusztikai élmények kategóriájába sorolhattuk. Igaz, hogy sok nem is készült belőle, de azt is épp elég volt elszenvedni.

Vokális művek

2000-05-07
--T.P.--

Kórusok ? még a mai, igen rossz egzisztenciális helyzet ellenére is ? szép számmal vannak, de a hallgatóságuk ritkán nő túl a szülők, rokonok és szakmabeliek kis csoportján.





A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.