Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2007-07-03
-Varga Péter-

Händel majdnem négy évet töltött Rómában 1706 és 1710 között. Ha valódi operát nem is írhatott itt, az operai stílushoz nagyon közel álló kantátákat és oratóriumokat bőségesen komponálhatott.

Vokális művek

2007-06-04
-- eszbé --

A Magyar Rádió Énekkarának legújabb (és könnyen lehet, hogy egyben a legutolsó) lemezén mai magyar szerzők művei hallhatók - köztük a nemrég koncerten is előadott \"ötszerzős\" mise.

Vokális művek

2007-04-23
-- zéta --

A lemezen mind technikailag, mind kifejezésben abszolút hibátlan produkciókat hallunk. Ha a tökély operai mértékegységét kéne meghatározni, akkor én azt bizony Flagstadról nevezném el.

Vokális művek

2007-04-11
-Johanna-

Victor De Sabata mai füllel néha meglepően lassú tempókkal dolgozik. Ennek ellenére sosem válik unalmassá, a lassúság inkább csak növeli a szomorúságot, a fájdalom érzését.

Vokális művek

2007-03-29
-- zéta --

A lemez a hangzatos Homage the Age of the Diva címet viseli - Fleming e CD-jén nagy pályatársnőire, Emmy Destinre, Maria Jeritzára, Gerardine Farrarra és a többiekre emlékezik.

Vokális művek

2007-03-22
-Balázs Miklós-

Barenboimtól most is a nagyvonalú, de figyelmes formakezelésre számíthatunk: a sohasem megingó struktúra biztonságára, a vokális és hangszeres szólamok pontos és kidolgozott arányára.

Vokális művek

2007-03-09
-- zéta --

A Hungaroton ezúttal a művésznő német repertoárjából válogatott, s ez további adalék lehet a Sass-rejtély megoldásához. Miről is van szó? Sass Sylvia meglepően rövid operai pályájáról.

Vokális művek

2007-03-07
-Johanna-

Az első pillanattól kezdve érezhető, hogy gyönyörű felvétel birtokába jutottunk. Az előadók eszményi egységet alkotnak, Pergolesi harmóniái és dallamívei rendkívüli kifejezőerővel születnek meg.

Vokális művek

2007-02-13
-BaCi-

Garanča 17 évesen még Whitney Houston, Mariah Carey nyomdokain szeretett volna haladni. Aztán a lehetőségekhez mérten átszabta álmait, és Joan Sutherland személyében új példaképet választott.

Vokális művek

2007-02-01
-- zéta --

A lemez a világhírű énekesnő 1937 és \'40 közötti hangfelvételeiből válogat. Legtöbbjük annakidején meg is jelent 78-as lemezen, de némelyik a stúdióban aludta álmát ez idáig.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.