Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2007-04-23
-- zéta --

A lemezen mind technikailag, mind kifejezésben abszolút hibátlan produkciókat hallunk. Ha a tökély operai mértékegységét kéne meghatározni, akkor én azt bizony Flagstadról nevezném el.

Vokális művek

2007-04-11
-Johanna-

Victor De Sabata mai füllel néha meglepően lassú tempókkal dolgozik. Ennek ellenére sosem válik unalmassá, a lassúság inkább csak növeli a szomorúságot, a fájdalom érzését.

Vokális művek

2007-03-29
-- zéta --

A lemez a hangzatos Homage the Age of the Diva címet viseli - Fleming e CD-jén nagy pályatársnőire, Emmy Destinre, Maria Jeritzára, Gerardine Farrarra és a többiekre emlékezik.

Vokális művek

2007-03-22
-Balázs Miklós-

Barenboimtól most is a nagyvonalú, de figyelmes formakezelésre számíthatunk: a sohasem megingó struktúra biztonságára, a vokális és hangszeres szólamok pontos és kidolgozott arányára.

Vokális művek

2007-03-09
-- zéta --

A Hungaroton ezúttal a művésznő német repertoárjából válogatott, s ez további adalék lehet a Sass-rejtély megoldásához. Miről is van szó? Sass Sylvia meglepően rövid operai pályájáról.

Vokális művek

2007-03-07
-Johanna-

Az első pillanattól kezdve érezhető, hogy gyönyörű felvétel birtokába jutottunk. Az előadók eszményi egységet alkotnak, Pergolesi harmóniái és dallamívei rendkívüli kifejezőerővel születnek meg.

Vokális művek

2007-02-13
-BaCi-

Garanča 17 évesen még Whitney Houston, Mariah Carey nyomdokain szeretett volna haladni. Aztán a lehetőségekhez mérten átszabta álmait, és Joan Sutherland személyében új példaképet választott.

Vokális művek

2007-02-01
-- zéta --

A lemez a világhírű énekesnő 1937 és \'40 közötti hangfelvételeiből válogat. Legtöbbjük annakidején meg is jelent 78-as lemezen, de némelyik a stúdióban aludta álmát ez idáig.

Vokális művek

2007-01-24
-- zéta --

Ha végighallgatjuk a két CD-t, a címet egy cseppet sem gondoljuk nagyképűnek. Inkább természetesnek. Szerezzék meg ezt a lemezt, és - ha ez még nem történt volna meg - váljanak rajongóvá!

Vokális művek

2007-01-11
-- zéta --

A Hungaroton újabb kiadvánnyal lepte meg tavaly év végén Simándy József rajongóit - a lemez kilenc opera egy-egy részletével mutatja be a kivételes tenorista nagy ívű pályáját.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.