Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2003-03-06
-Dauner Nagy István-

Az EMI új kiadványa nem tartalmaz új felvételeket. Korábban megjelent lemezekből készült kompilációt kapunk kézhez, de ez az az eset, amikor eszünkbe sem jutna hiányolni az új művet, az új előadást, az új felvételt!

Vokális művek

2003-03-03
-Csont András-

A magára valamit adó zenebarát a 20. tracknél kezdi a hallgatást: A halál dalai és táncai. E dalciklus előadása bizonyára az egyik csúcs Boris Christoff pályáján.

Vokális művek

2003-02-25
-Dauner Nagy István-

Nincs okom a tehetségükben kételkedni, de az út neheze még hátra van számukra. Nem baj, végül is ez egy \"promóciós\" CD! Az Arpa d\'Or, azaz Aranyhárfa nevű kamarakórus pillanatnyilag itt tart.

Vokális művek

2003-02-20
-Széphegyi Arnold-

A Schubert által bejánlott személyi titkárral, Randhartingerrel a házimuzsikálás és a schubertiádák hangulata is beköltözött a Széchenyi család sopronhorpácsi és egyéb otthonába.

Vokális művek

2003-02-04
-Dauner Nagy István-

Minden okom meg van rá, hogy különös figyelmet fordítsak a mű előadásaira és különösen arra a felvételre, ami szinte fájdalmasan éles vaku-villanás fényével világítja meg minden Cantata Profana előadás nagy problémáját.

Vokális művek

2003-01-28
-D.N.I.-

\"World premiere recording\" - ahogyan a borító is állítja. Jól esne azt mondani, hogy ezzel a bemutatóval további méltatlanul elfeledett, a Stabat Materhez mérhető gyöngyszemek kerültek elő.

Vokális művek

2003-01-24
-Dauner Nagy István-

Ha Scarlatti Stabat Materét említem, sokaknak biztosan az idősebbik, azaz Alessandro Scarlatti jut eszébe. Az ő műveit nem nagyon ismerjük, de tudjuk róla, hogy iszonyatosan sok operát, rengeteg misét, oratóriumot és kantátát komponált.

Vokális művek

2003-01-21
-Sz. J.-

A Chanticleer énekegyüttes 25. albuma a kórus fennállásának 25. évfordulójára jelent meg. Nagyjából minden rajta van, ami valaha hatott az amerikai komponistákra.

Vokális művek

2003-01-10
-Tóth Péter-

Az 1991-óta működő kórus első lemeze messze meghaladja az amatőr kórusok, és kiadványaik színvonalát. Érződik, hogy Kabdebó Sándor elsősorban a szép és egységes hangképre törekedett.

Vokális művek

2002-12-19
-DNI-

Az énekes-kultuszban biztosan szerepet játszik az, hogy egy tehetséges hangszeres művész - ha támogatással is - de szert tehet jóhangú hangszerre, de az énekesnek erre (is) születnie kell.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.