Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2003-08-19
-Szilgyo-

A 60-as, 70-es évek nagy magyar operaénekesi nemzedékének tagjait nem sokszor hallhattuk itthon. A Hungaroton feladata pótolni, amit lehet. Ezen a lemezen Kovács Eszter Wagner-szerepeiből kapunk válogatást.

Vokális művek

2003-08-05
-Sz. J.-

A korongon hallható két mű a serenata műfajába tartozik. A tudomány pillanatnyi állása szerint idősb. Scarlatti tolla alól 32 serenata került ki (22 biztosan az övé, a többire csak közvetett bizonyítékok vannak).

Vokális művek

2003-08-01
--té.pé--

A 14 Haydn misét rögzítő sorozat harmadik lemeze nemcsak a fanatikus Haydn rajongók számára lehet érdekes, de azoknak is élményt nyújt, akik a \"Papát\" eddig kizárólag instrumentális szerzőként tartották számon.

Vokális művek

2003-07-31
-Heiner Lajos, Dauner Nagy István-

Ritkán hallott Verdi áriák és nyitányok, alternatív operarészletek, fénykorában lévő fehér kendős tenorista. Kettős recenzió egy újra kiadott Pavarotti-albumról.

Vokális művek

2003-06-25
--TéPé--

Schubert stílusát Dieskau autentikusnak nevezi. Szerinte Schubert úgy ír, ahogy gondolkodik, ahogy érez, ahogy beszél. Természetesen. Szerencsére Dieskau ugyanígy énekel.

Vokális művek

2003-06-20
-Dauner Nagy István-

Elhiszem, hogy egy misében nem kinálkozik annyi lehetőség a \"harapós\" megszólalásra, mint mondjuk egy szvitben, de talán ezt sem kellene végig kivett protézissel énekelni.

Vokális művek

2003-06-02
-Heiner Lajos-

Flórez produkciója - talán a színpadi tapasztalat miatt - könnyed, elegáns, nemes. Sehol sem izzadtságszagú, magasságai sztratoszférikusak, a hang egész tartományában kiegyenlített.

Vokális művek

2003-04-24
-Dauner Nagy István-

A kórus concerto, mint műfaj sem a háromkötetes zenei lexikonban, sem a húszkötetes Grove-ban nem szerepel. Lehet, hogy nem is létezik? Pedig ahhoz képest elég jó.

Vokális művek

2003-04-18
-- csonta --

Minden tekintetben meggyőző, roppant áttetsző, csodálatosan tiszta hangzású felvétel született, melyben nyoma sincs sem a romantikus gőznek, sem a \"régizenés\" arroganciának.

Vokális művek

2003-03-18
-Sz. J.-

Még most, a hatodik lemezük megjelenésekor is szükségesnek tartják hangsúlyozni, hogy egy nagy ember, egy nagy név megsimogatta a buksijukat. Mintha nem hinnék el, hogy jók. Pedig azok.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.