Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2009-03-26
-- zéta --

Harnoncourt egykor oly újítónak számító lemezének legnagyobb tanulsága egy közhely: lám, hogy megy az idő. A lemezt mégis végtelenül jólesik kézbe venni és hallgatni. Az egykor volt fiatalságra emlékeztet.

Vokális művek

2009-03-12
-- zéta --

Elīna Garančáról már sok jót hallottunk, de csak másoktól. Most végre e lemez révén közelebbről is megcsodálhatjuk művészetét. Az album legnagyobb erénye, hogy bebizonyítja számunkra, mennyi felfedezésre váró kincs van még a zeneirodalomban.

Vokális művek

2009-03-10
--cl--

Biztos, hogy itt, e tájon többszörös többletjelentéssel bírnak ezek a kórusművek. Egyrészt nagyon magyarul szólnak, emellett mindenkori hallgatóik között szép számmal akadhatnak olyanok, akik, ha nem is mindet, de jó néhányukat előadták iskolai kórusokban.

Vokális művek

2009-01-09
-- zéta --

Patricia Petibont eddig is kedveltük csitris különcségei miatt. Most viszont rá kell jönni, hogy már teljes mértékben levetkőzte ifjúkori önmagát. Haydn, Mozart és Gluck segítségével felnőtt. Nagy énekesnővé vált egyetlen lemez alatt.

Vokális művek

2009-01-07
-macskás-

Az UniCum Laude Énekegyüttes új albuma számomra felfedezésszámba megy. A hangzásarány tökéletes, a reneszánsz vokálpolifóniát mesteri fokon művelik, de a modern művekben is megtalálják a szépséget.

Vokális művek

2008-11-28
-Varga Péter-

Ricarda Merbeth hangja harsány, ugyanakkor agyonvibrált, és nem hallunk – legalábbis ezen a hangerőn – finomabb megoldásokat. A kép néha árnyalódik, de teljesen mégsem lehetünk elégedettek vele.

Vokális művek

2008-10-31
-Kerékgyártó György-

A domonkos zenei hagyományból merített új lemezén a Schola Hungarica. A CD-n úrnapi zsolozsma- és miserészek hangzanak el, a források között esztergomi kódex, valamint cseh és bécsi könyvek szerepelnek.

Vokális művek

2008-10-24
-- zéta --

Nagy rizikót nem vállaltam ezzel a lemezzel – korunk legautentikusabb Strauss-énekesnője énekli a Mester hattyúdalát, a Négy utolsó éneket, négy másik zenekari dalát, valamint négy áriáját.

Vokális művek

2008-09-15
-Varga Péter-

Idén kettős az alkalom, hogy emlékezzünk Mátyásra, arra a királyra (és feleségére), kinek uralkodása idején a magyar udvar zenei élete is nemzetközi jelentőségű volt.

Vokális művek

2008-09-03
-Balázs Miklós-

Összetartozik-e a Die Schöne Müllerin, a Winterreise és a Schwanengesang? Ezzel kapcsolatosan Fischer-Dieskau felvételei számos említésre érdemes adalékot szolgáltatnak.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.