Bejelentkezés Regisztráció

Könyvek

Könyvek

2003-12-10
--té.pé--

Siegert többnyire ollóval írta könyvét. Több mint harminc szerző Mozarttal foglalkozó könyvéből állította össze a magáét. Saját gondolatot - szerencsére - igen ritkán illeszt az idézetek közé, amikor viszont ilyesmire vetemedik, éktelen dilettantizmus jellemzi hozzászólását.

Könyvek

2003-11-24
-Pesthy Gábor-

Schiff András 50. születésnapjára szép kiállítású és rendkívül tartalmas könyvvel ajándékozza meg a művészt a Vince Kiadó. Bár pontosabb, ha azt mondjuk, Schiff András ajándékozta meg tisztelőit és az összes zenebarátot egy nagyon olvasmányos, és sok érdekességet, \"intimitást\" tartalmazó művel.

Könyvek

2003-09-18
-Tóth Péter-

A Zeneakadémia nagytermét mindannyiszor csordultig megtöltő sorozat most írott formában is hozzáférhető mindenki számára. A könyv a legjobb értelemben vett népművelő zenetörténet. Olyan, ami hiánycikk a hazai piacon.

Könyvek

2003-02-06
-Sziklai István-

\"Fischer Annie neve fogalom. Aki egyszer is hallotta játszani, látta utánozhatatlan járásával bejönni a pódiumra, az sosem felejti személyiségének ellenállhatatlan varázsát.
Mindezt ma már csak hanganyagok őrzik.
És ez a könyv.\"

Könyvek

2003-01-15
-Sz. J.-

\"... tudd, hogy ez az első ebben a műfajban, és nagyon fontos volt már a megjelenése, mert ennek hiányában mindenki azt tanított, amit akart.\"

Könyvek

2002-03-08
-Sz.J.-

Az amerikai légierő egy másik bolygóról származó űrhajóst őriz, az energiatakarékosság elősegítésére számtalan találmány született, de azokat a multik felvásárolták, és örökre elsüllyesztették. A megmagyarázhatatlan képződményeket, furcsa építményeket a földönkívüliek alkották - Csajkovszkij pedig összeesküvés áldozata lett.

Könyvek

2002-04-01
-Sz.J.-

Lebrecht kezd jó üzlet lenni. Pár év alatt a harmadik könyve jelenik meg magyarul. Már az első kettő is kuriózumszámba ment - végre valaki, aki alapos részletességgel mesél nekünk arról, hogy a komolyzene a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a magasztos szellem, a tiszta művészet birodalma.

Könyvek

2001-08-15
-Dauner Nagy István-

Azt nem várhatjuk el, hogy egy fordításra szakosodott bölcsész tisztában legyen a zenei terminológiával, de azt mostantól igen, hogy munka közben Ittzés Kata szaknyelvi szótárát is keze ügyében tartsa.

Könyvek

2000-11-04
-Heiner Lajos-

A szegedi - és talán nemcsak szegedi - operabarátok számára fontos, noha nem makulátlan könyv jelent meg. A szerző az 1945/46 - 1989/90 közötti színházi évadok szegedi bemutatóinak, illetve felújításainak adattárát prezentálja.

Könyvek

2000-09-29
-Sz.J.-

Bizonyára Önöknek is van olyan ismerősük, aki két mondat helyett húszban adja elő mondanivalóját, ami ráadásul nem is lényeges. Elolvasva ezt a könyvet, azt tanácsolom, becsüljék meg az illetőt.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.