Bejelentkezés Regisztráció

Könyvek

Könyvek

2000-09-29
-Sz.J.-

Bizonyára Önöknek is van olyan ismerősük, aki két mondat helyett húszban adja elő mondanivalóját, ami ráadásul nem is lényeges. Elolvasva ezt a könyvet, azt tanácsolom, becsüljék meg az illetőt.

Könyvek

2000-07-09
-Dauner Nagy István-

Sólyom György nem sokat foglalkozik a szerző életrajzának részleteivel, legfeljebb utal egy-egy tényre, adatra. A könyv valójában a korszak műveinek átfogó és alapos elemzéseit tartalmazza, ahol szükséges, ott akár kottapéldával.

Könyvek

2000-05-21
-Tóth Péter-

Fél évszázaddal Bartók halála után Somfai László könyve az első, mely a zeneszerzői módszert a teljes forrásanyagra (három és félezer oldalnyi kompozíció-vázlat, fogalmazvány, szerzői javítás) alapozva tárgyalja.

Könyvek

2000-05-20
-Dauner Nagy István-

Norman Lebrecht olyan kérdéseket boncolgat könyvében, melyek gyakran felelősek a tájékozatlan zenebarát rossz szájízéért. Hogy miért érezzük jobbnak a régi koncerteket, régi lemezeket, régi karmestereket?

Könyvek

2000-04-28
--T.P.--

A Kollár Éva, Párkai István és Sapszon Ferenc vezette szerkesztőbizottság, a millennium tiszteletére reprezentatív kórusmű-antológiát válogatott a 20. század magyar kórusterméséből.

Könyvek

2000-04-01
-Tóth Péter-

Molnár Gál Péter: Honthy Hanna és kora Avagy hogyan buktatta meg Stein, Jenbach és Kálmán egy Marienbad-i szállodai lakosztályban az osztrák-magyar monarchiát.

Könyvek

1999-10-25
-Dauner Nagy István-

A kötet tudományos igénnyel készült. A névmutatók, diszkográfiák, az irodalomjegyzék meg is felelnek a \"tudományosság\" kritériumainak, de így együtt az egész valahogy mégis sokkal több ennél.

Könyvek

1999-09-06
-Dauner Nagy István-

Fiatalosan provokatív megállapítások, öregesen bölcs tálalásban. Izgalmas lenne megvitatni őket. Igencsak érdekelne, mit szólnak hozzá az érintett tanárok, zenetudósok, illetve Önök, kedves zenebarát olvasók.

Könyvek

1998-12-05
-Dauner Nagy István-

Osztovits Levente, az Európa Könyvkiadó igazgatója egy inkább barátságos és kedélyes, mint hivatalos sajtótájékoztatón bemutatta a karácsonyra szánt könyv-újdonságokat.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.