Bejelentkezés Regisztráció

Hangszeres művek

Hangszeres művek

2006-11-13
-Johanna-

Hope nagyon tud hegedülni, meggyőzőek a futamai, lendületesen, természetes egyszerűséggel játszik, a zenekari hangzás szép, a felvétel hibátlan - csak épp Bach muzsikája válik szórakoztató zenévé.

Hangszeres művek

2006-10-19
-Balázs Miklós-

Pollini három évtizede nem rögzített Mozart-művet. De mikor gyűrje fel ingujját a szorgos pianista, ha nem most, mikor szezonja van? Amikor mindent el lehet adni, amire a M-O-Z-A-R-T betűsort vésték.

Hangszeres művek

2006-08-21
-Balázs Miklós-

Hilary Hahn hamar meggyőz minket: Paganini muzsikája nem csak akkor szerez elévülhetetlen létjogot az európai zenetörténetben, ha sátáni kacajként vagy haláltáncként interpretáljuk.

Hangszeres művek

2006-08-03
-Johanna-

Ha napjainkban valaki ilyen stílusban játszana Mozartot, valószínűleg megbotránkoztatná vele a közönséget - de ezen a lemezen mégis valami olyasmit hallunk, ami úgy tökéletes, ahogy van.

Hangszeres művek

2006-07-26
-BaCi-

Solomon szelíd, de határozott. Ez ott is érezhető, hogy a zenekar mindkét karmester keze alatt képes azt a koncepciót követni, amit a szólista diktál. Átveszik az ő szellemiségét, hogy csöndes figyelemre késztessék a hallgatóságot.

Hangszeres művek

2006-07-21
-BaCi-

Valamennyiünknek vannak olyan napjai, amikor a vilábgól ki lehet kergetni egy etalonnak számító Bach felvétellel, vagy egy tökéletes, ám végeérhetetlen romantikus szimfónia lenyűgöző előadásával. Akkor valami könnyebb kell...

Hangszeres művek

2006-07-17
-- eszbé --

A Bach-interpretációk \"színes\" világában nem árt néha egy-egy kijózanító \"fekete-fehér filmkocka\", s ez a Trevor Pinnock által jegyzett, 1979-ben illetve 80-ban készült felvétel ilyen.

Hangszeres művek

2006-07-14
-Balázs Miklós-

A Warner legújabb, a centenárium ürügyén megjelent lemezén Leila Josefowicz játssza Sosztakovics első hegedűversenyét és hegedűszonátáját. Két karakteres, markáns, pokolian nehéz darabot.

Hangszeres művek

2006-07-13
-- zéta --

Bár csak egy válogatás jelent meg most, s kósza pletykákból tudni lehet, hogy készül az összkiadás, javaslom: ne várjanak addig. E felvétel is komplett élményt nyújt, élvezzék minél előbb!

Hangszeres művek

2006-07-11
-BaCi-

A félelmetes tempó ellenére minden hang teljes részletességgel rajzolódik ki előttünk. Nem a felfogóképességünk gyorsul Berezovszkijhoz. Ő tálalja a dolgokat úgy, hogy könnyen felfoghatjuk azokat.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.