Bejelentkezés Regisztráció

Hangszeres művek

Hangszeres művek

2003-03-10
-Csont András-

A nagy orosztól ezúttal az 1972. február 16-án, Szegeden rögzített koncertet (vol. 6), illetve Szergej Prokofjev különféle időkben és helyeken felvett műveit (vol. 5) hallgathatjuk.

Hangszeres művek

2003-03-04
-tóth-

A régizene felkent papjai szerint az átiratok tökéletesen autentikusak, és egyenértékűek az eredeti művekkel. Ezt a nyilvánvaló tévedésüket arra alapozzák, hogy Beethoven maga követte el a miskárolást.

Hangszeres művek

2003-02-27
--té.pé--

Hogy Johann Michael Haydn \"használati\" zenét írt, melyet gyorsan felejt a hálátlan utókor? Igen. De ettől még szerethető, tisztességes szaktudással megírt életművet hagyott hátra.

Hangszeres művek

2003-02-26
--té.pé--

Legtöbb, amit tehet az ember, hogy felteszi ezt a lemezt, ül, és hallgat. És az a Schumann által oly nagyon áhított fény utat fog találni a legmegátalkodottabb szívekbe is.

Hangszeres művek

2003-02-24
-Sziklai István-

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a hetvenes években talán az egyedüli együttes volt az országban, akikkel bármelyik szólista nyugodtan eljátszhatta Bach, vagy Mozart versenyműveit. Az azóta kialakult versenyhelyzet csak jót tett Rolláéknak.

Hangszeres művek

2003-01-23
-Dauner Nagy István-

A EMI sorozatcíme szerint David Ojsztrah lemeze egyike a huszadik század nagy felvételeinek.
Nincs okunk vitatkozni...

Hangszeres művek

2003-01-20
--csont--

Manuálisan nem mindig makulátlanok ezek az interpretációk, akad jó néhány melléütés, bizonytalan futam. Ám kárpótol az előadás valószínűtlen spontaneitása, hihetetlen hőfoka, egyszeri, megismételhetetlen mivolta. Richternek e téren aligha akad vetélytársa.

Hangszeres művek

2003-01-09
--Té.Pé--

A Michelangeli zongorajátékáról 1950-ben ill. \'52-ben készült felvételek magukon viselik a kor hangrögzítés-technikai fogyatékosságait, amit a hangmérnökök utólag sem nagyon tudtak kikozmetikázni.

Hangszeres művek

2002-12-27
-Kerékgyártó György-

Mandel Róbertnek régi terve volt, hogy a vielle teljes irodalmát feldolgozza, és CD-sorozaton kiadja. Kutatásai során fedezte fel a XVIII. század e különös muzsikusának munkáit, és döntött úgy, hogy a Hungaroton által is felvállalt sorozatot az ő világának megidézésével kezdi.

Hangszeres művek

2002-09-09
--Té.Pé.--

Richter játéka olyan, mint a legnagyobb színészek produkciója. Soha nem magát játssza, hanem a szerepet, de minden pillanatban benne van saját magából is a legfontosabb: a lélek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.