Bejelentkezés Regisztráció

Hangszeres művek

Hangszeres művek

2002-05-26
-Tóth Péter-

Ferenczy György. Van egy (két?) generáció, aki már a nevét sem ismeri. Tényleg, ki is volt ő?

Hangszeres művek

2002-04-24
--T.P.--

Régen várt CD-t jelentetett meg a Hungaroton a Nagy Magyar Előadók sorozatban. Rácz Aladár 70 percnyi felvételét tartalmazó kiadvány olyan kuriózum amelynek ott kellene lennie minden lakásban.

Hangszeres művek

2001-10-14
--T.P.--

Az a tény, hogy Földes Andor a XX. századi magyar és a nemzetközi zenei élet egyik legjelentősebb zongoraművésze volt, itthon talán kevéssé ismert. Bár újrafelfedezése megindult, még bőven van mit pótolnunk.

Hangszeres művek

2001-09-10
-Csont András-

A ritkaságokat is tartalmazó hetedik CD közreadásával lezárult a joggal zenetörténeti jelentőségűnek nevezhető sorozat, melyen Kocsis Zoltán Bartók Béla összes szólózongorára írott művét adja elő.

Hangszeres művek

2001-04-08
--T.P.--

Hat füzet, 153 darab. A legegyszerűbb unisonótól a legbonyolultabb ritmikájú és harmonizálású előadási darabokig. Pedagógiai célzattal készültek így aztán hamar utolérte őket a végzet:

Hangszeres művek

2001-02-25
--T.P.--

A 19. század Európában és hamarosan Amerikában is a hangszeres virtuózok és az olasz bel canto lázában ég. A kettő szorosan összefügg: a hangszeresek mi mást is játszanának, mint a közönségigényeket a legmesszemenőbbig kiszolgáló opera parafrázisokat

Hangszeres művek

2000-04-18
-Tóth Péter-

Az amerikai Jeni Slotchiver bemutatkozó albuma, mely öt év dobozban érlelődés után tavaly látott napvilágot a Centaur Records-nál Busoni műveket tartalmaz. Jó választás!

Hangszeres művek

1999-11-16
-Széphegyi Arnold-

Chopin és Shostakovich 24-24 prelűdje hallható a CD-n. Míg az elsőből számtalan felvétel létezik, az utóbbi nem kapható a piacon. Legalábbis teljes felvétel nem. Pedig többnyire jó darabok.

Hangszeres művek

1999-08-10
-Heiner Lajos-

Rudolf Buchbinder kilenc Strauss-átiratot játszik, zömében ismert, híres kompozíciókét.

Hangszeres művek

1999-06-01
-Tóth Péter-

Vajon hogyan játszotta Bach a saját műveit? Hogyan improvizált Mozart vagy Beethoven? Lisztről, Paganiniről már nem is beszélve. Önök még sosem gondoltak rá, hogy kicsit túl későn találták fel a hangrögzítést?

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.