Bejelentkezés Regisztráció

Hangszeres művek

Hangszeres művek

2007-08-02
-Johanna-

Johann Spech korának igen foglalkoztatott zeneszerzője volt, aki életének egy részét Magyarországon töltötte. A felvételen fortepianóra írt darabjaiból és dalaiból álló válogatást hallhatunk.

Hangszeres művek

2007-07-19
-- eszbé --

A dupla CD-n hallható program nemcsak azért speciális, mert csak orosz szerzők művei szerepelnek benne, hanem azért is, mert ezúttal kimaradnak a „sláger”-szerzők, -darabok.

Hangszeres művek

2007-07-13
-Varga Péter-

Akár hiszik, akár nem, ez a két olasz, a Pollini meg az Abbado, mindent tud arról, milyen is túlélő-felszereléssel ugyan, de elmerülni Bartók világában, nevezetesen az 1. és a 2. zongoraverseny zenéjében.

Hangszeres művek

2007-06-21
-BaCi-

Elvileg ennél tökéletesebben nem szólalhatnak meg a négykezes átiratok, mégis úgy érzem: a szerző végakarata akkor teljesedett volna be a maga valójában, ha Kassai István évekkel ezelőtt keres egy zongorista partnert e felvételhez.

Hangszeres művek

2007-06-13
-- eszbé --

Hubay muzsikája semmivel sem kevesebb, mint mondjuk Moszkowskié vagy Kreisleré, és bőven megérdemelne legalább ugyanannyi publicitást a koncertműsorokon, mint a másik kettő.

Hangszeres művek

2007-05-23
-Johanna-

Bár Maddalena Laura Lombardini Sirmen muzsikája elég szép, a szóban forgó felvételen nem mondható különösebben izgalmasnak. Érzésem szerint ez nem csupán az ő hibája.

Hangszeres művek

2007-05-11
-Balázs Miklós-

Ez az 1956-ban készült felvétel alapjaiban értékeli át a korszak Chopin-interpretációs gyakorlatát, amennyiben a recepció az idő tájt elsősorban Alfred Cortot előadásait becsülte a legtöbbre.

Hangszeres művek

2007-05-10
-Johanna-

A lemezt hallgatva egyáltalán nem csodálkozom Alexander Markov technikai tudásán, csak alig-alig ájulok el virtuozitásától, hisz ez már csaknem magától értetődő egy orosz hegedűstől.

Hangszeres művek

2007-04-24
-BaCi-

Az interpretációtörténet örök, megismételhetetlen jelenségévé vált. Az ember nem méregeti, nem kér számon rajta stílusjegyeket, mert hallgatásakor eláll a szava, háttérbe szorulnak a gondolatai.

Hangszeres művek

2007-04-17
-Balázs Miklós-

Földes végig képes hatni a hallgatóra, megragadni, lebilincselni a figyelmét. Pedig nem játszik igazán szépen a szó mai értelmében. De játszik, a szó valódi értelmében.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.