Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

2007-02-02
-Kerékgyártó György-

Oldrich Lipsky 1981-es Verne-filmjének - habár van benne rejtélyes, megközelíthetetlen vár, őrült tudós, hatalommániás báró - valódi főszereplője a zene, egészen pontosan az opera.

Főtéma

2007-01-31
-Flór Gábor-

A \"bolond nigger nóták\" hazánkban is tejes erővel hódítottak. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításának középpontjában a ragtime korszak magyar irodalmi, színházi életre gyakorolt hatása áll.

Főtéma

2007-01-20
-- zéta --

Bő egy évvel ezelőtt, 2005. december 19-én indítottuk útjára játékunkat, így most épp időszerű egy kis áttekintés, a tapasztalatok leszűrése, az eredmények összegzése.

Főtéma

2007-01-17
-Dauner Nagy István-

Kicsiny hazánkban a kínálat korábban soha nem látott tömegeket terelt be a galériákba. És ugyanezt a jelenséget, ha más arányokban és más stílusban is, de a hangversenytermekben is tetten érhetjük.

Főtéma

2007-01-10
--krl--

Kávéházunk asztalánál ismét elcsíptük két régi ismerős beszélgetését. Ezúttal a Polgár László 60. születésnapja alkalmából rendezett operaházi gála volt eszmecseréjük tárgya.

Főtéma

2006-12-31
--krl--

Idén több mint 400 cikket gördítettünk a neten száguldozók elé, úgyhogy volt miből bakizgatnunk a szemeket - jöjjenek hát válogatott képzavargásaink, elpépeléseink és szórendetlenkedéseink.

Főtéma

2006-12-06
-SzJ-

Tudja már, hol fog feltankolni a Jézuska? Ahol szokott? Vagy lehet, hogy kap egy jobb ajánlatot? Nyolc boltban néztünk körül, több szempont alapján vizsgálva a lemezárakat és a kínálatot.

Főtéma

2006-12-01
-Heiner Lajos-

Prágában sem minden fenékig tejfel, itt sem születnek minden nap falrengető előadások, ám úgy tűnik, egy egyenletes korrekt színvonal mindenképpen jellemző a Nemzeti Színház operatársulatára.

Főtéma

2006-11-27
-Heiner Lajos-

Paloták, múzeumok, pirog, mamutcsülök, tövigpedál. Emellett a legmegbőgetőbb Bohémélet, katartikus Bartók-concerto a Varsói Filharmonikusoktól, és leülő Pikk Dáma természeti csapással.

Főtéma

2006-11-24
-Balázs Miklós-

Ha már az idei jeles évfordulók megkapták a megérdemelt figyelmet, legalább néhány sor erejéig emlékezzünk meg az orosz romantikus muzsika egy ritkán emlegetett mesteréről is.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.