Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

2007-03-24
-Szilgyo-

Nekem most már ő lesz A János vitéz. 2003 decemberében láttam őt a premieren. Nem lehetett neki könnyű, alapvetően prózai színész létére a hatalmas Erkel Színházban mikroport nélkül elénekelni a szerepet.

Főtéma

2007-03-23
-Heiner Lajos-

Mácal, Páva-változatok, Fantasztikus szimfónia, vadmalacsült spenóttal és krumplis knédlivel, Aida, Dohnányi, Az eladott menyasszony, Kata és az ördög, Sámson és Delila, villamosok, Hrabal.

Főtéma

2007-03-13
--dni--

Pontos összehasonlítást természetesen nem tehetünk, de miután végighallgattuk a Magyar Szimfonikus Körkép hangversenyeit, bátorkodtunk átbeszélni és összevetni a tapasztalatainkat.

Főtéma

2007-03-12
-Balázs Miklós-

Agnieszka Holland a napokban mozikba került, Beethoven árnyékában című filmjében szükségesnek látja az életrajz részleges fikcionalizálását, amennyiben Beethoven (Ed Harris) oldalára, annak utolsó éveire társául szegődteti kottamásolóként, valójában inkább múzsa gyanánt Anna Holzot (Diane Kruger).

Főtéma

2007-02-27
-- kegy --

Pécs város önkormányzatának Kulturális Bizottsága javaslatot terjesztett elő arról, hogy felszámolja a Pécsi Nemzeti Színház operatagozatát. A képviselő-testületnek március 1-jén kellene döntenie az ügyről, de a bizottság elnöke a Café Momusnak már tényként beszélt az operatársulat megszűnéséről.

Főtéma

2007-02-02
-Kerékgyártó György-

Oldrich Lipsky 1981-es Verne-filmjének - habár van benne rejtélyes, megközelíthetetlen vár, őrült tudós, hatalommániás báró - valódi főszereplője a zene, egészen pontosan az opera.

Főtéma

2007-01-31
-Flór Gábor-

A \"bolond nigger nóták\" hazánkban is tejes erővel hódítottak. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításának középpontjában a ragtime korszak magyar irodalmi, színházi életre gyakorolt hatása áll.

Főtéma

2007-01-20
-- zéta --

Bő egy évvel ezelőtt, 2005. december 19-én indítottuk útjára játékunkat, így most épp időszerű egy kis áttekintés, a tapasztalatok leszűrése, az eredmények összegzése.

Főtéma

2007-01-17
-Dauner Nagy István-

Kicsiny hazánkban a kínálat korábban soha nem látott tömegeket terelt be a galériákba. És ugyanezt a jelenséget, ha más arányokban és más stílusban is, de a hangversenytermekben is tetten érhetjük.

Főtéma

2007-01-10
--krl--

Kávéházunk asztalánál ismét elcsíptük két régi ismerős beszélgetését. Ezúttal a Polgár László 60. születésnapja alkalmából rendezett operaházi gála volt eszmecseréjük tárgya.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.