Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

1999-08-27
-Dauner Nagy István-

Az a jó a nyári szünetben, hogy a némi eufémizmussal pihenésnek becézett lustaságot és semmittevést úgy meg tudja unni az ember, hogy már a gálya padjára is visszavágyik.

Főtéma

1999-06-02
-Szilágyi Mihály-

Paul Sacher - svájci karmester, műgyűjtő és alapítványtevő - a XX. század legjelentősebb zenei mecénása, ez év májusában elhunyt.

Főtéma

1999-05-04
-Dauner Nagy István-

A Café Momus április elsején lett fél éves. Nem valami nagy idő, én is irigykedem a 75 éves Gramophone és a 150-nél is több Musical Times láttán.

Főtéma

1999-04-07
-Széphegyi Arnold-

A kívülállók legendákat mesélnek, a zenészek többnyire sírnak. Az tény: minden pénznél létezik még több. S az egyes szakmák kereseteit ugyan össze lehet hasonlítani, de nem érdemes. De pontosan mennyi is az annyi?

Főtéma

1999-01-27
-Széphegyi Arnold-

Lapozgatom a Budapesti Tavaszi Fesztivál programfüzetét. Ízléses kiadvány, tűrhető mennyiségű reklámmal, jó papíron. Súlyos darab, jelzi, hogy a kultúra nehéz dolog, de azért gondosan úgy tervezték, hogy egy szmoking zsebbe is beleférjen.

Főtéma

1999-01-02
-Tóth Péter-

Van-e karácsonyi lemez a Stille Nacht-on túl? Mint a Café Momus kiküldött tudósítója jelentem: van. Csak meg kell keresni.

Főtéma

1998-12-08
-Dr. Geréb-

Weöres Sándor kétség kívül a legtöbbet megzenésített magyar költő. Még alig volt tizenhét éves, amikor Kodály fölfedezte magának és az egész zeneszerző/zeneszerető társadalomnak. Ez a forrás most egy jogi csapda folytán kiapadni látszik.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.