Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

2006-12-31
--krl--

Idén több mint 400 cikket gördítettünk a neten száguldozók elé, úgyhogy volt miből bakizgatnunk a szemeket - jöjjenek hát válogatott képzavargásaink, elpépeléseink és szórendetlenkedéseink.

Főtéma

2006-12-06
-SzJ-

Tudja már, hol fog feltankolni a Jézuska? Ahol szokott? Vagy lehet, hogy kap egy jobb ajánlatot? Nyolc boltban néztünk körül, több szempont alapján vizsgálva a lemezárakat és a kínálatot.

Főtéma

2006-12-01
-Heiner Lajos-

Prágában sem minden fenékig tejfel, itt sem születnek minden nap falrengető előadások, ám úgy tűnik, egy egyenletes korrekt színvonal mindenképpen jellemző a Nemzeti Színház operatársulatára.

Főtéma

2006-11-27
-Heiner Lajos-

Paloták, múzeumok, pirog, mamutcsülök, tövigpedál. Emellett a legmegbőgetőbb Bohémélet, katartikus Bartók-concerto a Varsói Filharmonikusoktól, és leülő Pikk Dáma természeti csapással.

Főtéma

2006-11-24
-Balázs Miklós-

Ha már az idei jeles évfordulók megkapták a megérdemelt figyelmet, legalább néhány sor erejéig emlékezzünk meg az orosz romantikus muzsika egy ritkán emlegetett mesteréről is.

Főtéma

2006-11-22
--krl--

Sokan gondolják úgy, hogy a zenében nem csak a hagyományos értelemben véve lehet sikereket elérni. Próbálkozásaikat megfelelő eredmény esetén a Guinness Rekordok Könyve örökíti meg.

Főtéma

2006-11-16
--krl--

Ha már régóta vágyott rá, most megveheti a Don Diovannit, a Mate passiót, vagy épp Haitnik, Suherland, Shiff lemezeit. Avagy lássuk, hogyan ajánl lemezeket az ismert üzletlánc!

Főtéma

2006-11-10
--krl--

A legrangosabb hazai komolyzenei rendezvénysorozat sajtótájékoztatóján jártunk, de nem írhatjuk le, mit hallottunk. Illetve megtehetnénk - ha előtte elküldjük a szervezőknek jóváhagyásra a cikket.

Főtéma

2006-11-07
-- zéta --

Ha életművéből fennmarad valami az utókor számára, akkor az bizonyára a 60-as és 70-es évek pazar lemeztermése lesz. E kiadványokon hallható teljesítménye mára a minőségi bel canto éneklés szinonimája lett.

Főtéma

2006-11-02
-Johanna-

Marais központi figurája volt a francia viola da gamba iskolának. A 17. század végén és a 18. század elején tevékenykedett, nagyrészt a király (előbb XIV., majd később XV. Lajos) szolgálatában.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.