Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

2000-01-16
-Tóth Péter-

Hogy egy ilyen vagy akármilyen más verseny mennyire tiszta? Amennyire a közélet. Ne felejtsük el: itt részben karrierről, de sokkal inkább pénzről van szó.

Főtéma

1999-12-07
-Dauner Nagy István-

A Gramophone közönségszavazatok alapján megválasztotta a \"Top Ten\"-t, a század tíz legjobb, legnagyszerűbb hangfelvételét. A lista bizony nagyon érdekes, tanulságos.

Főtéma

1999-11-29
-Tóth Péter-

Közeli ismerősünk, lemezkritikai rovatunkat kritizálva megjegyezte, hogy az vagy amatőr előadókkal, vagy meglehetősen periferikus lemezekkel foglalkozik.

Főtéma

1999-10-09
-Dauner Nagy István-

A mikroszkopikus formák és motívumok végtelen ismételgetésére koncntrálni a tudat beszűküléséhez, egyfajta révülethez vezet. Ez alkalmanként jól is eshet, de most már én ennyivel be nem érem.

Főtéma

1999-09-12
-Tóth Péter-

Ezek a kritikák szigorúan csak a mi véleményünket tükrözik. Nem kívánunk az abszolút mérce csalhatatlan szerepében tetszelegni.

Főtéma

1999-08-27
-Dauner Nagy István-

Az a jó a nyári szünetben, hogy a némi eufémizmussal pihenésnek becézett lustaságot és semmittevést úgy meg tudja unni az ember, hogy már a gálya padjára is visszavágyik.

Főtéma

1999-06-02
-Szilágyi Mihály-

Paul Sacher - svájci karmester, műgyűjtő és alapítványtevő - a XX. század legjelentősebb zenei mecénása, ez év májusában elhunyt.

Főtéma

1999-05-04
-Dauner Nagy István-

A Café Momus április elsején lett fél éves. Nem valami nagy idő, én is irigykedem a 75 éves Gramophone és a 150-nél is több Musical Times láttán.

Főtéma

1999-04-07
-Széphegyi Arnold-

A kívülállók legendákat mesélnek, a zenészek többnyire sírnak. Az tény: minden pénznél létezik még több. S az egyes szakmák kereseteit ugyan össze lehet hasonlítani, de nem érdemes. De pontosan mennyi is az annyi?

Főtéma

1999-01-27
-Széphegyi Arnold-

Lapozgatom a Budapesti Tavaszi Fesztivál programfüzetét. Ízléses kiadvány, tűrhető mennyiségű reklámmal, jó papíron. Súlyos darab, jelzi, hogy a kultúra nehéz dolog, de azért gondosan úgy tervezték, hogy egy szmoking zsebbe is beleférjen.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.