Bejelentkezés Regisztráció

Főtéma

Főtéma

2007-08-09
--krl--

\"Á, nem árulok itt drogot, mert szól a Kilencedik szimfónia. Akkor inkább eloldalgok.\" Valami ilyesmi járhat majd a jövőben a seattle-i drogdílerek fejében. Legalábbis a városvezetők tervei szerint.

Főtéma

2007-08-08
-SzJ-

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a hétvégén a Várban a Filmzenei Fesztivált. Ennek nagyon örülök, mert a „hagyományteremtő szándék” folytatást ígér, ebből pedig az következik, hogy a szervezőknek lesz alkalmuk levonni a szükséges következtetéseket, és kijavítani mindazokat a hibákat, amelyeket most elkövettek.

Főtéma

2007-08-03
-- zéta --

Főúri vacsora kontra házi elemózsia, Aktien kontra Krušovice, Knappertsbusch kontra Knappertsbusch. Előtted Tannhäuser, mögötted Wotan és Parsifal, a büfében Brünnhilde, színpadon A Rajna kincse.

Főtéma

2007-08-01
-- zéta --

Második este az Istenek alkonyát láttam. A gigantikus remekmű minden hangja stúdiófelvétel-minőségben szólalt meg, Christian Thielemann pedig nagyon tudta, hogy mit akar.

Főtéma

2007-07-30
-- zéta --

Hogy egy igazán ideillő képzavarral kezdjem: minden operarajongó Szent Grálja eljutni a Wagner-előadások Mekkájába, Bayreuthba. Találkozni a legendával, átélni a mirákulumot.

Főtéma

2007-07-24
-Kerékgyártó György-

Az informatikai cégek és a zeneműkiadók marketingesei szerint az internetes zenekereskedelem a jövő – sőt a jelen. De mi van a virtuális szupermarketek polcain? A legális letöltési lehetőségek után nyomoztunk.

Főtéma

2007-07-05
-Balázs Miklós-

Ha létezett az operavilágnak „színes” egyénisége a szó szinte valamennyi lehetséges értelmében, akkor Beverly Sills az volt. S azzal, hogy kedd óta nincs többé, a világ operajátszása lett kicsit szürkébb, haloványabb, fakóbb nélküle. Hetvennyolc évesen érte a halál, hosszú és gyötrelmes betegség után.

Főtéma

2007-07-02
-- dni --

Arra gyanakszunk, hogy a komolyzene támogatottsága nem csökken, csak áthelyeződnek a hangsúlyok. Szerintünk a komolyzene-kedvelők nincsenek kevesebben, legfeljebb nem oda járnak, nem oda figyelnek, és nem azt olvassák, mint korábban.

Főtéma

2007-06-15
-Szerk.-

Írjuk akár Stravinskynak, akár Sztravinszkijnak, a lényeg: 125 éve született (éljenzés: vasárnap). Egyetlen cikkben nem könnyű összefoglalni jelentőségét, személyiségét, hatását. Heten szösszentünk neki, hogy megfogalmazzuk élményeinket, benyomásainkat.

Főtéma

2007-06-07
--krl--

Nemrég a bécsi városvezetés elhatározta, kifüstöli az aluljárókból a nem odavalókat, jelesül a kábítószereseket és a részegeket. Ehhez speciális módszert találtak: a klasszikus zenét.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.