Bejelentkezés Regisztráció

Opera

Opera

2003-09-02
-Szilgyo-

A lemezipar jelenlegi, finoman szólva hanyatló állapotában is akadnak még azért igazi húzónevek, akikre azért oda kell figyelni. Simon Rattle mindenképp közéjük sorolandó. Most új operafelvétele jelent meg az EMI-nál: Beethoven Fidelio-ja. Nehéz ügy...

Opera

2003-07-08
--té.pé--

Ha az ember legyőzi - iskolapadban szerzett, Nemzeti Színházban hizlalt, Operaházban érlelt - természetes viszolygását és rászán az életéből két órát, garantáltan igazi zenei élményben lesz része.

Opera

2003-05-07
-KK-

Gyakran tolul elő az az érzet, hogy a mester az egyszerűség kedvéért csak a dramaturgiailag fontos helyeken rejtette el zenei remekeit, a többi részt eredeti gondolatok hiányában megszokott, unalomig hallott fordulatokkal töltötte meg.

Opera

2003-05-05
--té.pé--

Barenboim, aki ma a világ zenei életének két csúcs-állását is magáénak mondhatja, 2001-ben rögzítette Wagner remekét. Az azóta Grammy-díjassá lett felvételhez sztárok sokasága adta nevét és - ami ennél sokkal fontosabb - a hangját.

Opera

2003-04-11
--té.pé-, -csonta--

A siker titka nyilván a koromfekete szemű, mesés keblű, táncos seggű szabadoslány, aki még a halottat is leugratja a ravatalról egy numerára. Nem kérdés, hogy az előadás is elsősorban az ő szerepét éneklő hölgyön áll vagy bukik. Nos, Angela Gheorghiu győzi hanggal és erotikával. (Kettős kritika a Carmen-ről.)

Opera

2003-03-31
-Dauner Nagy István-

Az EMI kiadványának eredeti felvétele 1959-ben, a mű ősbemutatójának századik évfordulóján jelent meg. Legendás énekesek egy legendás felvételen. Öt felvonás, majdnem három óra!

Opera

2003-03-05
-Heiner Lajos-

A Music & Arts két CD áráért kínált 4 CDs kiadványa az egyik legizgalmasabb archív kiadvány, mellyel az utóbbi időkben találkoztam. Egy teljes, és egy majdnem teljes Falstaffot kínál Stabilével.

Opera

2002-12-22
-Heiner Lajos-

Egyetlen olasz van az énekesek között, Cajusként Enrico Facini. A címszereplő Wales-ben született, Pistol ukrán, Bardolph angol, Alice kanadai, Ford amerikai, Annuska és Meg Page német, Fentont orosz tenor énekli, Quickly pedig Szentpétervárott tanult.

Opera

2002-12-19
--té.pé--

Puccini művét 1893-ban sikerrel mutatták be Torinóban.
Nyílván e nevezetes dátum évfordulója adta az alkalmat, hogy hatvan évvel később éppen a bemutató helyszínén, a helyi zenekar és énekkar közreműködésével lemezre rögzítsék az operát.

Opera

2002-12-13
-Heiner Lajos-

Verdi: A trubadúr
Roberto Alagna, Angela Gheorghiu, Thomas Hampson, Larissa Diadkova (etc.)
London Voices, London Symphony Orchestra, Antonio Pappano...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.