Bejelentkezés Regisztráció

Opera

Opera

2002-12-11
--Té.Pé--

Lehet - sőt biztos -, hogy a lemezen hallható énekesek nagy része szinte semmit sem jelent az ötven év alatti generációnak, de ez már a mi szégyenünk, és nem kisebbíti az egykori sztárok érdemeit.
Mert - és ez is tény - igazi sztárparádé a szereposztás.

Opera

2002-08-12
-Heiner Lajos-

A bemutatót már nem érte meg, de Karajan - szokásához híven - még a salzburgi premier előtt, 1989 elején lemezre vette az Álarcosbál úgynevezett svéd változatát.

Opera

2001-08-28
--T.P.--

Az ember nem szívesen ír kortársakról jót. Kortárs operáról pedig eleve nem túl nagy lelkesedéssel kezd el gondolkodni a recenzió szerzője. Kortárs is, opera is… Szerkesztő Úr! Hát bántottam én magát?!

Opera

2001-08-26
-Heiner Lajos-

A New York-i Metropolitan Operaháznak ez az 1961-es előadása talán az utolsó volt az olasz operajátszás történetében, ahol még igazi nagy hangok feszültek egymásnak. Pedig a dolog, ha jól emlékszem Rudolf Bing könyvére, rosszul indult.

Opera

2001-01-24
-Dauner Nagy István-

Milyen tanulságot szűrhet le ebből a lemezből a magamfajta zenebarát, aki \"sajnos\" nem eléggé idős ahhoz, hogy személyes élményekből ítélhesse meg a régi és a mai operaelőadási stílust.

Opera

2000-12-25
--T.P.--

Poldini ügyesen lavíroz a nemzeti romantika és a modernebb nyugati áramlatok között. Sikerének záloga az egyensúlyra való törekvés, ahol a német vígoperai hagyomány jól megfér a verbunkossal, az operettes ízekkel és a magyar couler local-lal.

Opera

2000-11-01
-Heiner Lajos-

Karajan több operát kétszer vett fel - kivétel nélkül úgy, hogy másodszorra legfeljebb elérte, de nem haladta meg az első verzió színvonalát. Sőt!

Opera

2000-10-21
-Heiner Lajos-

A Knappertsbusch felvétel kiadására sem szándéka sem lehetősége nem volt az EMI cégnek. A szalagot most sikerült megvásárolnia a Testament kiadónak.

Opera

2000-06-07
-Heiner Lajos-

A Decca Ernani lemezfelvétele valóban régi és új: 1987-ben vették fel, de csak tizenkét évvel később került kiadásra. Ezzel együtt is, még várhattak volna vele.

Opera

2000-03-22
-Heiner Lajos-

Tudomásom szerint nálunk vagy másfél évtizede játszották utoljára Delibes legnépszerűbb, vagy pontosabban, egyetlen ismertebb operáját. Akkoriban a debreceni operatársulat tűzte műsorára.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.