Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2006-08-12
-Körner Tamás, Aradi Péter-

A Budapesti Fesztiválzenekar az ÉS-beli megjelenéssel egyidőben hozzánk is eljuttatta Fischer Iván nyílt levelét. Körner Tamás írására szintén e-mailben hívta fel figyelmünket a BFZ, míg Aradi Péter teljes válaszát küldte el számunkra.

Kommentár

2006-07-24
-Fischer Iván-

Fischer Iván Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, a Bartók Emlékbizottság elnökéhez írt nyílt levelében bejelentette, hogy tiltakozásul az NKA Zenei Kollégiuma által az új Bartók CD összkiadásra kiírt pályázat körüli visszásságok miatt, lemond tagságáról az Emlékbizottságban. Az alábbiakban közöljük a levél teljes szövegét:

Kommentár

2006-06-30
-Győriványi Ráth György-

Győriványi Ráth György azzal a kéréssel kereste meg szerkesztőségünket, hogy - mivel nincs lehetősége arra, hogy az Operaházzal foglalkozó fórumok minden hozzászólására egyenként külön válaszoljon, azokat kiegészítse, támogassa vagy cáfolja - tegyük lehetővé, hogy az intézmény működésével kapcsolatban felmerült fontosabb kérdésekről \"egyben\" írhassa meg a saját véleményét. A megbízott főzeneigazgató \"naplója\" mindannyiunk számára érdekes lehet, kérése pedig egyébként is megtiszteltetés. Úgy igyekszünk teljesíteni, hogy levelét - a fórumokba írtakhoz hasonló módon - minden változtatás nélkül közöljük.

Kommentár

2006-05-25
--dni--

Az semeddig nem volt vita tárgya, hogy a hangszer tényleg nagyon jó. És talán elég sokoldalú is. Ha a c-moll passacaglia így megszólaltatható rajta, akkor valószínűleg bármi más is.

Kommentár

2005-12-23
-Nádori Péter-

Cikkünkre barátságos választ és kiegészítést küldött Nádori Péter, a UNIVERSAL klasszikus és jazz igazgatója. Levelét kérésének megfelelően itt közöljük, a mi viszontválaszunkkal együtt.

Kommentár

2005-11-28
-Jancsó Júlia-

Egy diákom ma reggeli, \"mi lesz most?\" kérdése visszhangzik bennem. Elképzelni sem tudom, hogyan tölthető be az az űr, amit Strém Kálmán halála a magyar koncertszervezésben jelent.

Kommentár

2005-10-18
-Dr. Kopátsy Sándor-

Bartók fiaira hagyta örökségének jogvédelmét. Õk úgy érzik, hogy az ő feladatuk zseniális apjuk örökségének művészi tisztaságát védelmezni. Súlyos szereptévesztésben vannak.

Kommentár

2005-09-26
--krl--

Hermina néni mindent benyal - legyen szó krémesről, vagy arról, amit az újságokban olvas, jól értesült ismerősöktől hall. Aztán mondja a magáét. Szeretnének találkozni vele? Pont itt ül egy asztalnál.

Kommentár

2005-09-03
-Ádám Tünde-

Az Operaház patinás templom és nemzeti kincs, mindenkinek a szívügye, valamint beteg, akinek terápiára van szüksége... - derült ki a Magyar Állami Operaház évadnyitó társulati ülésén.

Kommentár

2005-08-03
-Sándor Bea-

Kisebb szimfonikus zenekarokat már gyakran vezényelnek nők, de az élvonalba még nem törtek be. Júliusban megtört a jég: Marin Alsop lett a Baltimore-i Szimfonikusok zeneigazgatója.





A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.