Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2009-03-03
-andreach, baci, vargapeter, dni-

A közönség nagyon hálás, ha nem kell úgy tennie, mintha egyes-egyedül egy kép megszemlélése, vagy egy zenemű csendes végighallgatása miatt mozdulna ki otthonról. A kulturális étvágy kielégítése is lehet jó értelemben vett „buli”, a Dvořák Maraton pedig az volt.

Kommentár

2008-11-01
-János István-

Ő volt a Mandarin az első csonkítatlan, 1949-es szegedi bemutatón. Majd az Operában Diótörő-herceg, és de sok más! Később viszont hiába volt Trisztán, Ferdinánd és Csongor, mivel nem tört meg, hiába dörgött a taps: írni róla többé nem lehetett.

Kommentár

2008-06-11
-Flór Gábor-

Hogy telik az idő, már a hetediknél tarunk! Ahogy az előzők, ez sem okozott csalódást a hangszer rajongóinak, és szinte biztosan elérte nem titkolt célját: hogy újabbakat is szerezzen.

Kommentár

2008-02-06
-Johanna, Balázs Miklós, - zéta --

A névadó eseményt a legjobbak már bő két óra alatt abszolválják – a Csajkovszkij-maraton teljesítéséhez, pontosabban végighallgatásához ennél némiképp több időre volt szükség. De ott voltunk, mind a tizenegy koncerten, látástól vakulásig, Pannon Filharmonikusoktól a Budapesti Fesztiválzenekarig.

Kommentár

2007-05-14
-szerk.-

A XI. kerületi önkormányzat, sokallván a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fenntartási költségeit, a főváros kezébe készül adni az intézményt. A május 13-i tiltakozó hangversenyen Kocsis Zoltán nem tudott jelen lenni, de a résztvevőkhöz eljuttatott egy levelet.

Kommentár

2007-01-18
-Friedrich Ádám-

Abban a kivételes szerencsében volt részem, hogy húsz-egynehány évig lehettem tagja annak az ÁHZ-nak, amelynek ő volt a főzeneigazgatója. Hadd álljon itt róla szóló utolsó emlékem.

Kommentár

2006-08-12
-Körner Tamás, Aradi Péter-

A Budapesti Fesztiválzenekar az ÉS-beli megjelenéssel egyidőben hozzánk is eljuttatta Fischer Iván nyílt levelét. Körner Tamás írására szintén e-mailben hívta fel figyelmünket a BFZ, míg Aradi Péter teljes válaszát küldte el számunkra.

Kommentár

2006-07-24
-Fischer Iván-

Fischer Iván Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, a Bartók Emlékbizottság elnökéhez írt nyílt levelében bejelentette, hogy tiltakozásul az NKA Zenei Kollégiuma által az új Bartók CD összkiadásra kiírt pályázat körüli visszásságok miatt, lemond tagságáról az Emlékbizottságban. Az alábbiakban közöljük a levél teljes szövegét:

Kommentár

2006-06-30
-Győriványi Ráth György-

Győriványi Ráth György azzal a kéréssel kereste meg szerkesztőségünket, hogy - mivel nincs lehetősége arra, hogy az Operaházzal foglalkozó fórumok minden hozzászólására egyenként külön válaszoljon, azokat kiegészítse, támogassa vagy cáfolja - tegyük lehetővé, hogy az intézmény működésével kapcsolatban felmerült fontosabb kérdésekről \"egyben\" írhassa meg a saját véleményét. A megbízott főzeneigazgató \"naplója\" mindannyiunk számára érdekes lehet, kérése pedig egyébként is megtiszteltetés. Úgy igyekszünk teljesíteni, hogy levelét - a fórumokba írtakhoz hasonló módon - minden változtatás nélkül közöljük.

Kommentár

2006-05-25
--dni--

Az semeddig nem volt vita tárgya, hogy a hangszer tényleg nagyon jó. És talán elég sokoldalú is. Ha a c-moll passacaglia így megszólaltatható rajta, akkor valószínűleg bármi más is.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.