Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2012-04-22
-Balázs Miklós-

Amit Ferrier tudott, azt rajta kívül csak nagyon kevesen. Úgy mondják: nemcsak az arca, de a hangja is mosolygott, amikor énekelt. Valósággal sugárzott a színpadon, szinte a szó szoros értelmében elbűvölte a közönséget. Akik látták, „angyali jelenségként” írták le őt.

Kommentár

2012-04-18
-- zéta --

Igazából nem is most halt meg, hanem akkor, amikor – vagy tíz esztendeje – az utolsó, a legutolsó előadás után lelépett azokról a bizonyos deszkákról. Utána kicsit meghalt a számunkra. Szép lassan mi is megszűntünk számára, ő pedig élt még bezárkózva a saját világába, az egyre sötétebb, az egyre komorabb magányban.

Kommentár

2012-03-31
-Heiner Lajos-

Arra már nem emlékszem, hogy kamaszként pontosan mire is gondoltam: milyen gyönyörűen énekel, és ráadásul milyen szép nő? Vagy arra, mily szépen énekel és milyen gyönyörű nő? Most az emlékek tucatjai tolulnak fel bennem – ugye érthető, hogy ez a rövidke köszöntő így nem egy hivatalos laudáció.

Kommentár

2011-08-14
-szerk.-

Amilyen restek vagyunk, laudáció helyett mindössze a Café Momus cikkeit őrző adatbázis keresőjébe írtuk be a ma hatvan éves karmester nevét. A találatok alábbi jegyzékét pedig minden más kommentár nélkül közzétesszük. Isten éltesse Kovács Jánost!

Kommentár

2011-07-25
-Sziklai István-

A bécsi Summa Cum Laude Fesztiválon a kamarazenekarok versenyében nagy fölénnyel besöpörték az első díjat, így a július 5-i gálán a Musikvereinban az Anima Musicae játszhatta el Mendelssohn h-moll szimfóniáját.

Kommentár

2011-05-10
-- dni --

Iskoláséveink után már nagyon ritkán találkoztunk, mégis hiányzik. Jó volt tudni, hogy van valahol. Kikben, és hány emberben hagyott ilyen emléket, nem tudom, de nagyon is erős és sajátos jelenség volt. Ma este a Szabolcsi Bence Zeneiskolában rendeznek emlékkoncertet a tiszteletére.

Kommentár

2011-02-09
-Márok Tamás-

Simon és Fiesco szerepére nem elsősorban jó énekesek kellenek, hanem két gránitszikla. Dmitrij Hvorosztovszkij és Ferruccio Furlanetto maximálisan megfelel ennek a követelménynek.

Kommentár

2011-01-12
-- dni --

Bennünket, már amúgy is elhivatott zenefogyasztókat másképp kell meggyőzni, mint azokat a döntéshozókat, akik számára ez csak egy a rengeteg „megoldandó” feladatból. Mindenesetre, ha a Zeneakadémia újjáépítése, a közbeszerzések, vagy az uniós támogatások elszámolása szóba kerül, mostantól jó eséllyel ez az este fog eszükbe jutni.

Kommentár

2010-11-08
-Kocsis Zoltán-

"Erkel Ferenc kétszázadik születésnapjá(nakelőestéjé)n talán a megszokottnál intenzívebben vetődik fel a kérdés: életműve miért nem integráns része az általános operarepertoárnak...?"
(Elhangzott a 2010. november 6-i és 7-i ünnepi Bánk bán-előadások előtt a Magyar Állami Operaházban)

Kommentár

2010-09-07
-- zéta --

Az évadnyitó legfőbb eseménye: a Nemzeti Erőforrás Minisztere szeptember 1-jei hatállyal hat hónapra Horváth Ádámot nevezte ki a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosává. Feladata az Operaház pénzügyi-gazdasági átvilágítása lesz, s várhatóan javaslatot tesz majd az Operaház működését leghatékonyabban biztosító közjogi formára, és előkészíti az átalakulást.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.