Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2003-12-11
-Kurucz Gergely-

Pár napja már hírt adtunk a Kodály Zoltán III. Magyar Kórusverseny végredményéről, közzétettük a kategóriánkénti győztesek nevét. Lássuk most, mi van az adatsor mögött. Beszámoló a három napos fesztivál produkcióiról.

Kommentár

2003-12-11
-Daróczi Kata-

Nem az 1842-es, nem is az 1941-42-es. Ez most zajlik, méghozzá két zenekar között. Az egyik 1990-ben, bőséges nyugati támogatással alakult, a másikat frissen hozták létre. Hogy miért van köztük konfliktus? Annyit már most elárulunk: a szálak Szpivakovhoz vezetnek.

Kommentár

2003-11-21
-Daróczi Kata-

Egyre több újságcikk foglalkozik a Debreceni Filharmonikus Zenekarral. Éppenséggel nem a zenei teljesítmény okán emlegetik őket oly gyakran - botrányszag terjeng. Ha éppen nem akkora, akkor gerjesztik. Nem ők maguk körül, köszönik, megvolnának. Bár a sajtóhíreket egyre kevésbé viselik.

Kommentár

2003-11-20
-Dauner Nagy István-

Az országos nemzeti színházi zenekar tagjai elhatározták, hogy \"Pesti magyar philharmoniai társulat\" czim alatt társulatot alakitanak, melynek czélja kizárólag classicus becsű zeneművek előadása által a zeneművészet és különösen a magyar zene iránti érdekeltséget mindinkább felébreszteni és állandósítani.

Kommentár

2003-10-16
-Kerékgyártó György-

Különleges zenei esemény helyszíne lesz a hét végétől Esztergom és Párkány (Sturovo): a két város a Confédération Internationale des Accordéoneistes megbízásából közösen rendezheti meg az 56. Coupe Mondiale Harmonika Világversenyt október 20-26. között.

Kommentár

2003-10-01
-- kegy --

Na, ez is jól kezdődik. A szegedi szabadtéri játékok sikerrel zárultak, az új évad is nagyjából úgy indul, ahogy az a tervekben szerepel, egy sokszínű fesztivál is megkezdődött a városban - közben pedig néhányan az elmúlt évad végén elbocsátott színészek közül perre viszik az ügyet.

Kommentár

2003-09-30
-Jé-

Hírünk a világban? Visszacsatolás? Sajtófigyelő? Nem tudjuk hogy kellene nevezni az ilyen írást. Annyi biztos, hogy jó látni, hova tesznek bennünket, és hová tegyük magunkat mi.
Következnek a \"Négycsillagos magyarok\", azaz akik a második legjobb minősítést kapták a Le Monde de la Musique lemezkritikáiban.

Kommentár

2003-09-19
-- kegy --

A Universal Music az elmúlt hetekben az amerikai piacon jelentős mértékben csökkentette vezető popzenészek lemezeinek kereskedelmi árát. Habár nincs hír arról, hogy komolyzenei lemezek árát is csökkentenék, perspektivikusan ez valószínűnek tűnik.

Kommentár

2003-09-05
-Daróczi Kata-

Vége a dalnak, befejeződtek az előadások Salzburgban és Bayreuthban. A salzburgi előadásokról mi is közöltünk beszámolókat, de a teljes kép kialakításához a külföldi lapokat futottuk át.

Kommentár

2003-08-11
-Benno-

A kórosan függő rajongók nyári koncertéhségét csillapítják - idén immár negyedik alkalommal - a berlini Konzerthaus-ban rendezett young.euro.classic fesztivál hangversenyei.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.