Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2005-12-23
-Nádori Péter-

Cikkünkre barátságos választ és kiegészítést küldött Nádori Péter, a UNIVERSAL klasszikus és jazz igazgatója. Levelét kérésének megfelelően itt közöljük, a mi viszontválaszunkkal együtt.

Kommentár

2005-11-28
-Jancsó Júlia-

Egy diákom ma reggeli, \"mi lesz most?\" kérdése visszhangzik bennem. Elképzelni sem tudom, hogyan tölthető be az az űr, amit Strém Kálmán halála a magyar koncertszervezésben jelent.

Kommentár

2005-10-18
-Dr. Kopátsy Sándor-

Bartók fiaira hagyta örökségének jogvédelmét. Õk úgy érzik, hogy az ő feladatuk zseniális apjuk örökségének művészi tisztaságát védelmezni. Súlyos szereptévesztésben vannak.

Kommentár

2005-09-26
--krl--

Hermina néni mindent benyal - legyen szó krémesről, vagy arról, amit az újságokban olvas, jól értesült ismerősöktől hall. Aztán mondja a magáét. Szeretnének találkozni vele? Pont itt ül egy asztalnál.

Kommentár

2005-09-03
-Ádám Tünde-

Az Operaház patinás templom és nemzeti kincs, mindenkinek a szívügye, valamint beteg, akinek terápiára van szüksége... - derült ki a Magyar Állami Operaház évadnyitó társulati ülésén.

Kommentár

2005-08-03
-Sándor Bea-

Kisebb szimfonikus zenekarokat már gyakran vezényelnek nők, de az élvonalba még nem törtek be. Júliusban megtört a jég: Marin Alsop lett a Baltimore-i Szimfonikusok zeneigazgatója.

Kommentár

2005-07-14
-Kerékgyártó György-

Harmadik alkalommal rendezik meg Tokajban a Régi Zene Nyári Egyetemet. Az ország legfiatalabb ilyen tematikájú eseménysorozatát ma már külföldről is látogatják, és Tokaj is kezdi igazán magáénak tekinteni.

Kommentár

2005-06-27
-Daróczi Kata-

A debreceni kulturális átszervezések során a zenekart és a kórust összevonják, a színház viszont két részre válik: a zenés részleg marad a patinás épületben, míg a próza a közeljövőben megépülő komplexumban kap majd helyet.

Kommentár

2005-05-31
--zéta--

Szinetár Miklós ma tölti utolsó napját a Magyar Állami Operaház főigazgatói székében. Nem volt eseménytelen az itt töltött közel három év, erről a nagypolitika gondoskodott.

Kommentár

2005-04-15
-Varga Péter-

Kobayashi Ken-Ichiró a Matáv Zenekar állandó vendégkarmestere lesz. Ez évente legalább négy koncert vezénylését jelenti. A hírről magát az érintettet és Ligeti Andrást, az együttes vezető karmesterét kérdeztük.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.