Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2005-07-14
-Kerékgyártó György-

Harmadik alkalommal rendezik meg Tokajban a Régi Zene Nyári Egyetemet. Az ország legfiatalabb ilyen tematikájú eseménysorozatát ma már külföldről is látogatják, és Tokaj is kezdi igazán magáénak tekinteni.

Kommentár

2005-06-27
-Daróczi Kata-

A debreceni kulturális átszervezések során a zenekart és a kórust összevonják, a színház viszont két részre válik: a zenés részleg marad a patinás épületben, míg a próza a közeljövőben megépülő komplexumban kap majd helyet.

Kommentár

2005-05-31
--zéta--

Szinetár Miklós ma tölti utolsó napját a Magyar Állami Operaház főigazgatói székében. Nem volt eseménytelen az itt töltött közel három év, erről a nagypolitika gondoskodott.

Kommentár

2005-04-15
-Varga Péter-

Kobayashi Ken-Ichiró a Matáv Zenekar állandó vendégkarmestere lesz. Ez évente legalább négy koncert vezénylését jelenti. A hírről magát az érintettet és Ligeti Andrást, az együttes vezető karmesterét kérdeztük.

Kommentár

2005-04-07
-szerk.-

Különleges alkalom, hogy Norman Lebrecht, a komolyzenei publicisztika felkent guruja szokásos heti háttérelemzését, véleménynyilvánítását ezúttal Budapestnek szentelte. A kiváltó ok pedig nem más, mint a Nemzeti Hangversenyterem. Ám az örömbe jókora üröm is csúszott újabb vihart kavarva egy, de inkább két zenekar életében.

Kommentár

2000-06-03
-Csányi Attila-

Idén, húsvét táján tizenhetedszer rendezték meg New Orleansban a \"Francia negyed\" jazzfesztiválját.
Ez nem azonos a \"New Orleans Jazz and Heritage\" mammutfesztivállal - azt ugyanis 3 héttel később tartják, hét napos és naponta 60 (azaz hatvan) zenekar lép fel egy csomó helyszínen.

Kommentár

2004-03-26
-Alföldyné Dobozi Eszter, Erdei Péter-

Ismét egy felhívás, ismét egy nyílt levél. Amíg a Kórusok Országos Tanácsa Budapesten, addig az Ének-zenei Iskolák Szakmai Találkozója Kecskeméten. A dolgok összecsengenek. Úgy tűnik \"Helyzet van!\"

Kommentár

2004-03-09
-Kollár Éva-

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége eljuttatta hozzánk a III. Magyar Karvezetői Konferencia Kiáltványát. Az iskolai ének-zenetanítás javítása nekünk is szívügyünk, ezért a levelet teljes egészében közöljük

Kommentár

2004-02-20
-Szilgyo-

Van-e létjogosultsága egy olyan írásnak, amelynek látszólag semmi köze sem a magyar operavalósághoz, sem pedig a nagy nemzetközi sztárbizniszhez? Remélhetőleg igen. Jöjjön tehát egy kis összefoglaló (operabeszámolóval fűszerezve) arról, hogyan is zajlanak a mindennapok a stockholmi Királyi Operában, vagy ahogy a helyiek hívják: a Kungliga Operanban.

Kommentár

2004-01-12
-Daróczi Kata-

2003. december 14-e csillogást vitt az amúgy sem szürkeségéről híres Velencébe. VIP-k (s persze velük együtt a biztonságiak) hada lepte el a várost, mert csaknem nyolc év után újra megnyílt a város egyik jelképe, a Fenice.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.