Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2010-09-06
--krl-/kobzos55-

Új módszerekkel segítheti a zeneszerzőket a tudomány: egy svájci intézetben a protonnyalábok ütköztetésénél nyert mérési eredményeket alakítják át hangokká, egy angol komponista pedig genetikai kódok alapján írt zenét.

Kommentár

2010-08-18
-Siklódi Csilla-

Már Bartók is panaszkodott egyik levelében, hogy gyergyói gyűjtőútján milyen nehezen talált autentikus népzenét, mert mindenhol a divatos műdalokba, slágerekbe botlott. Felmerül tehát a kérdés, mit lehet most, pontosan száz évvel később még egyáltalán menteni?

Kommentár

2010-02-09
-- zéta --

Az első, ami szinte mindenkinek eszébe jut róla, hogy borzasztóan nehéz ember. Elsősorban zeneszerző lenne, de mint színházalapító, tanár, tanszékvezető, operaigazgató, zsűritag, döntéshozó, közíró és közéleti ember is beírta nevét abba bizonyos nagykönyvbe.

Kommentár

2009-10-02
-Mocsári Károly-

Huszonhat év barátság fűzött össze bennünket, no meg persze a zene szeretete, és még azon belül is talán Liszt Ferenc leginkább. Az életem egyik meghatározó személye volt, kicsit miatta is ragadtam Párizsban életvitelszerűen.

Kommentár

2009-03-03
-andreach, baci, vargapeter, dni-

A közönség nagyon hálás, ha nem kell úgy tennie, mintha egyes-egyedül egy kép megszemlélése, vagy egy zenemű csendes végighallgatása miatt mozdulna ki otthonról. A kulturális étvágy kielégítése is lehet jó értelemben vett „buli”, a Dvořák Maraton pedig az volt.

Kommentár

2008-11-01
-János István-

Ő volt a Mandarin az első csonkítatlan, 1949-es szegedi bemutatón. Majd az Operában Diótörő-herceg, és de sok más! Később viszont hiába volt Trisztán, Ferdinánd és Csongor, mivel nem tört meg, hiába dörgött a taps: írni róla többé nem lehetett.

Kommentár

2008-06-11
-Flór Gábor-

Hogy telik az idő, már a hetediknél tarunk! Ahogy az előzők, ez sem okozott csalódást a hangszer rajongóinak, és szinte biztosan elérte nem titkolt célját: hogy újabbakat is szerezzen.

Kommentár

2008-02-06
-Johanna, Balázs Miklós, - zéta --

A névadó eseményt a legjobbak már bő két óra alatt abszolválják – a Csajkovszkij-maraton teljesítéséhez, pontosabban végighallgatásához ennél némiképp több időre volt szükség. De ott voltunk, mind a tizenegy koncerten, látástól vakulásig, Pannon Filharmonikusoktól a Budapesti Fesztiválzenekarig.

Kommentár

2007-05-14
-szerk.-

A XI. kerületi önkormányzat, sokallván a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola fenntartási költségeit, a főváros kezébe készül adni az intézményt. A május 13-i tiltakozó hangversenyen Kocsis Zoltán nem tudott jelen lenni, de a résztvevőkhöz eljuttatott egy levelet.

Kommentár

2007-01-18
-Friedrich Ádám-

Abban a kivételes szerencsében volt részem, hogy húsz-egynehány évig lehettem tagja annak az ÁHZ-nak, amelynek ő volt a főzeneigazgatója. Hadd álljon itt róla szóló utolsó emlékem.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.