Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2003-02-12
-- kegy --

Most már bizonyosnak tűnik, hogy Gounod Faustjának premierje lesz az utolsó idei bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban. Az évad megkurtítására a színház mintegy 110 milliós deficitje miatt van szükség

Kommentár

2003-02-12
-KK-

Berlin város képviselőtestülete jóváhagyta a város három operaházának egy szervezetbe történő egyesítéséről szóló tervet. A terv szerint, melyet Thomas Flierl, a város kulturális vezetője jelentett be hétfőn az egykori kelet-berlini Staatsoper, valamint az egykori nyugat-berlini Deutsche Oper és Komische Oper ezentúl továbbra is egymástól függetlenül működik, de a műhelyeket és az adminisztrációt központosítják.

Kommentár

2003-01-17
-Kerékgyártó György-

Ha Magyarországon is megszületne végre egy törvény, amely a művészet és ezen belül a zenekarok állami finanszírozását szabályozná, megszűnhetnének a jelenlegi aránytalanságok. Ezt Popa Péter, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének Elnöke mondta el Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetőjének The New York Times-beli nyilatkozatára reagálva.

Kommentár

2002-12-13
-Illés Mária-

Szegeden egy novemberi hét első négy estéje idén is a magyar kortárszenéé volt, ahogy ezt immár harminckét éve megszokhatta a város lakossága.

Kommentár

2002-11-04
-Heiner Lajos-

Életének 92. évében elhunyt Varga Mátyás díszlettervező.

Kommentár

2002-07-06
-K.K.-

Az idén csak 13 együttes vett részt a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen. Ez önmagában negatív rekord, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a nevezési díjat sem fizető, tehát kedvezményezett magyar kórusokból is csak négy tartotta érdemesnek a megjelenést, akkor el kell gondolkodnunk...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.