Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2003-06-05
-M. T.-

Laptársunk, a Zenefórum fórum rovatában megjelent információ szerint az Operából Győriványiékkal egy időben menesztett Abrudbányay Zoltán művészeti titkárt a munkaügyi bíróság visszahelyezte állásába.

Kommentár

2003-05-29
-TP-

Sajtótájékoztatón mutatta be új nyári zenei fesztiválját a Budafest.

Kommentár

2003-02-27
-- kegy --

A több mint két évtizede szerveződő Budapesti Tavaszi Fesztivál mellett ma már az ország több nagyvárosa szervez márciustól összművészeti eseménysorozatot. Jó hír az érdeklődőknek, hogy egyes programokért nem kell a fővárosba utazni, hiszen azok \"házhoz\" jönnek.

Kommentár

2003-02-21
-- kegy --

Sztálin halálának ötvenedik évfordulójára, március 5-re Sztálin koncert címmel hangversenyt hirdetett a Nyílt Társadalom Archívum a Pesti Vigadóba. Az intézmény igazgatójának döntése alapján az esemény elmarad. Az Archívum igazgatója betiltást sejt a dologban, a Vigadó vezetője elképzelhetetlennek tartja, hogy ilyen címen rendezzenek bármit is az épületben. Mindezek hátterére volt kíváncsi a Café Momus

Kommentár

2003-02-19
-Heiner Lajos-

Hihetetlenül felfokozott várakozás előzte meg a Faust premierjét - Alföldi első operarendezését. Nagyon jókor, és nagyon jól jött ez a produkció a gazdasági, és sokak szerint morális válsággal is küszködő Szegedi Nemzeti Színháznak.

Kommentár

2003-02-13
-- kegy --

Hogy mennyiben jogszerűtlen a CD-k másolása, arról megoszlanak a vélemények. Akad, akit mindez törésre és zúzásra ingerel - legalábbis ez derül ki egy vadonatúj kezdeményezésből.

Kommentár

2003-02-12
-- kegy --

Most már bizonyosnak tűnik, hogy Gounod Faustjának premierje lesz az utolsó idei bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban. Az évad megkurtítására a színház mintegy 110 milliós deficitje miatt van szükség

Kommentár

2003-02-12
-KK-

Berlin város képviselőtestülete jóváhagyta a város három operaházának egy szervezetbe történő egyesítéséről szóló tervet. A terv szerint, melyet Thomas Flierl, a város kulturális vezetője jelentett be hétfőn az egykori kelet-berlini Staatsoper, valamint az egykori nyugat-berlini Deutsche Oper és Komische Oper ezentúl továbbra is egymástól függetlenül működik, de a műhelyeket és az adminisztrációt központosítják.

Kommentár

2003-01-17
-Kerékgyártó György-

Ha Magyarországon is megszületne végre egy törvény, amely a művészet és ezen belül a zenekarok állami finanszírozását szabályozná, megszűnhetnének a jelenlegi aránytalanságok. Ezt Popa Péter, a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségének Elnöke mondta el Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetőjének The New York Times-beli nyilatkozatára reagálva.

Kommentár

2002-12-13
-Illés Mária-

Szegeden egy novemberi hét első négy estéje idén is a magyar kortárszenéé volt, ahogy ezt immár harminckét éve megszokhatta a város lakossága.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.