Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2003-08-01
-Sz. J.-

A tervek szerint hétfőn a Sziget Fesztivál Komolyzenei és Irodalmi Színpadán a klasszikus zenével foglalkozó internetes oldalak bemutatkozására került volna sor, melyen a Café Momus is képviseltette volna magát.
A beszélgetés elmarad.

Kommentár

2003-06-23
-KK-

A júniusban döntő fordulat előtt álló berlini operareform ügyében nyilatkozó közszereplők tábora új személlyel bővült: immár színre lépett Hans Dietrich Genscher, korábbi külügyminiszter, a Staatsoper baráti körének elnöke is.

Kommentár

2003-06-21
-- kegy --

Nem mutatják be december 8-án a Magyar Állami Operaházban Petrovics Emil X. kantáta című művét. Erről maga a zeneszerző döntött. A jelzett időpontra egy már nagyon régen játszott Kodály-mű premierjét tűzték ki.

Kommentár

2003-06-18
-T.P.-

21-én szombaton este hétkor hangzik fel először Görgey Gábor és Madarász Iván operája az Utolsó keringő.

Kommentár

2003-06-05
-M. T.-

Laptársunk, a Zenefórum fórum rovatában megjelent információ szerint az Operából Győriványiékkal egy időben menesztett Abrudbányay Zoltán művészeti titkárt a munkaügyi bíróság visszahelyezte állásába.

Kommentár

2003-05-29
-TP-

Sajtótájékoztatón mutatta be új nyári zenei fesztiválját a Budafest.

Kommentár

2003-02-27
-- kegy --

A több mint két évtizede szerveződő Budapesti Tavaszi Fesztivál mellett ma már az ország több nagyvárosa szervez márciustól összművészeti eseménysorozatot. Jó hír az érdeklődőknek, hogy egyes programokért nem kell a fővárosba utazni, hiszen azok \"házhoz\" jönnek.

Kommentár

2003-02-21
-- kegy --

Sztálin halálának ötvenedik évfordulójára, március 5-re Sztálin koncert címmel hangversenyt hirdetett a Nyílt Társadalom Archívum a Pesti Vigadóba. Az intézmény igazgatójának döntése alapján az esemény elmarad. Az Archívum igazgatója betiltást sejt a dologban, a Vigadó vezetője elképzelhetetlennek tartja, hogy ilyen címen rendezzenek bármit is az épületben. Mindezek hátterére volt kíváncsi a Café Momus

Kommentár

2003-02-19
-Heiner Lajos-

Hihetetlenül felfokozott várakozás előzte meg a Faust premierjét - Alföldi első operarendezését. Nagyon jókor, és nagyon jól jött ez a produkció a gazdasági, és sokak szerint morális válsággal is küszködő Szegedi Nemzeti Színháznak.

Kommentár

2003-02-13
-- kegy --

Hogy mennyiben jogszerűtlen a CD-k másolása, arról megoszlanak a vélemények. Akad, akit mindez törésre és zúzásra ingerel - legalábbis ez derül ki egy vadonatúj kezdeményezésből.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.