Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Kommentár

2003-10-16
-Kerékgyártó György-

Különleges zenei esemény helyszíne lesz a hét végétől Esztergom és Párkány (Sturovo): a két város a Confédération Internationale des Accordéoneistes megbízásából közösen rendezheti meg az 56. Coupe Mondiale Harmonika Világversenyt október 20-26. között.

Kommentár

2003-10-01
-- kegy --

Na, ez is jól kezdődik. A szegedi szabadtéri játékok sikerrel zárultak, az új évad is nagyjából úgy indul, ahogy az a tervekben szerepel, egy sokszínű fesztivál is megkezdődött a városban - közben pedig néhányan az elmúlt évad végén elbocsátott színészek közül perre viszik az ügyet.

Kommentár

2003-09-30
-Jé-

Hírünk a világban? Visszacsatolás? Sajtófigyelő? Nem tudjuk hogy kellene nevezni az ilyen írást. Annyi biztos, hogy jó látni, hova tesznek bennünket, és hová tegyük magunkat mi.
Következnek a \"Négycsillagos magyarok\", azaz akik a második legjobb minősítést kapták a Le Monde de la Musique lemezkritikáiban.

Kommentár

2003-09-19
-- kegy --

A Universal Music az elmúlt hetekben az amerikai piacon jelentős mértékben csökkentette vezető popzenészek lemezeinek kereskedelmi árát. Habár nincs hír arról, hogy komolyzenei lemezek árát is csökkentenék, perspektivikusan ez valószínűnek tűnik.

Kommentár

2003-09-05
-Daróczi Kata-

Vége a dalnak, befejeződtek az előadások Salzburgban és Bayreuthban. A salzburgi előadásokról mi is közöltünk beszámolókat, de a teljes kép kialakításához a külföldi lapokat futottuk át.

Kommentár

2003-08-11
-Benno-

A kórosan függő rajongók nyári koncertéhségét csillapítják - idén immár negyedik alkalommal - a berlini Konzerthaus-ban rendezett young.euro.classic fesztivál hangversenyei.

Kommentár

2003-08-01
-Sz. J.-

A tervek szerint hétfőn a Sziget Fesztivál Komolyzenei és Irodalmi Színpadán a klasszikus zenével foglalkozó internetes oldalak bemutatkozására került volna sor, melyen a Café Momus is képviseltette volna magát.
A beszélgetés elmarad.

Kommentár

2003-06-23
-KK-

A júniusban döntő fordulat előtt álló berlini operareform ügyében nyilatkozó közszereplők tábora új személlyel bővült: immár színre lépett Hans Dietrich Genscher, korábbi külügyminiszter, a Staatsoper baráti körének elnöke is.

Kommentár

2003-06-21
-- kegy --

Nem mutatják be december 8-án a Magyar Állami Operaházban Petrovics Emil X. kantáta című művét. Erről maga a zeneszerző döntött. A jelzett időpontra egy már nagyon régen játszott Kodály-mű premierjét tűzték ki.

Kommentár

2003-06-18
-T.P.-

21-én szombaton este hétkor hangzik fel először Görgey Gábor és Madarász Iván operája az Utolsó keringő.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.