Bejelentkezés Regisztráció

Esszék és tanulmányok

Esszék és tanulmányok

2003-02-03
-Kerékgyártó György-

A MAHASZ felmérései szerint 2002-ben mintegy 20 millió írható CD-t importáltak Magyarországra, és ennek a mennyiségnek a felét hangfelvételek másolására használták.

Esszék és tanulmányok

2003-01-29
-Daróci Bárdos Tamás-

\"...Azokért aggódom, akik erre a pályára lépnek, amely folyton megközelíthetetlenebb lesz, s amelyet mindinkább a puszta ügyeskedés keríti hatalmába.\"

Esszék és tanulmányok

2002-12-09
--Té.Pé--

Fekete Gyula operája, Eörsi István szövegkönyve és Halász Péter rendezése oly módon adekvát, hogy egész biztosan bajban lesznek a jövendő rendezők, jövendő előadók. Már, ha lesznek. Az igen csekély - és részben a szakmára korlátozódó - érdeklődés alapján szkepticizmusom talán nem alaptalan.

Esszék és tanulmányok

2002-11-26
-Abrudbányay Zoltán-

A Beiaard Németalföld tipikus hangszere, olyan, mint az oroszoknál a balalajka, a japánoknál a koto. A több száz és több ezer kilós harangok jelentős tömegű nyelvének kilendítéséhez szükséges erőt nem lehet az ujjak játékával kifejteni - a klaviatúra fa-csapjait lazán ökölbe szorított kézzel kell ütni. Ezt a billentyűs hangszert tehát ütik.

Esszék és tanulmányok

2002-09-18
-Tóth Péter-

Az átlagos "szomorúzene" fogyasztók klasszikusokat hallgatnak, amelyeket ugyanúgy nem, vagy csak alig értenek, mint más "modernebbet", csak kellemesebb a fülüknek. Mert megszokták.

Esszék és tanulmányok

2001-07-01
-Abrudbányay Zoltán-

Az alapfokú művészeti iskolákban az intézményvezetők többsége spontán módon, marketing és PR ismeretek nélkül készíti elő az intézmény rendezvényeit.

Esszék és tanulmányok

2001-06-01
-Erdélyi Sándor-

A \"Fidulák, Hegedűk, Violák, Stradivárik\" évekkel ezelőtt Hifi Magazinban jelent meg először. Azt, hogy újra közreadjuk nem csak a cikk kiválósága indokolja, hanem az is, hogy szerzőjétől ígéretet kaptunk a folytatásra.

Esszék és tanulmányok

2001-05-09
-Dauner Nagy István-

A döglött csendnél, a vélemény nélküli, vagy ítéletét magában tartó közönségnél már nincs rosszabb, azaz mégis van: ha már közönség sincs.

Esszék és tanulmányok

2001-02-01
-NN-

Nemcsak, hogy minden felelősséget a zeneigazgató visel, de valóban abszolút hatalommal is rendelkezik: ő dönt a műsorról, választja ki a szólistákat, a vendégkarmestereket, alkalmazza és rangsorolja a zenekari tagokat.

Esszék és tanulmányok

2000-12-20
-Dauner Nagy István-

Létezik-e ma nemzeti zene? Van-e jelentősége a mai zeneszerzők alkotásaiban és foglalkozik-e ilyesmivel az Önök újságja?

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.