Bejelentkezés Regisztráció

Kamara

Kamara

2002-10-15
-Tóth Péter-

Kevés (üzleti szempontból) találóbban szerkesztett lemezt lehetett volna a piacra dobni, mint a most megjelent Cziffra-CD. Liszt Esz-dúrja, Grieg a-mollja és Gershwin Kék rapszódiája külön-külön is kurrens cikk lehetne a 8 éve elhunyt zongoraművész előadásában.

Kamara

2002-09-16
--Té.Pé.--

Enescu műveinek jelentős része kimaradt a nemzetközi repertoárból. Pedig megérdemelné a nagyobb figyelmet. Nemcsak azért, mert manapság szinte csak a kuriózumokat lehet CD-n megjelentetni, hanem saját jogon is. Mondhatnánk, a minőség jogán.

Kamara

2002-09-02
--Té.Pé--

Végy egy-két fantasztikus hangszerelőt, adj a kezükbe remekműveket a jazz, a Brodway musicalek és a filmzenék világából, nehezítsd meg a dolgukat azzal, hogy 12 csellistában kell gondolkodniuk, és ha még megfelelő - értsd átlag feletti - előadókat is találsz, máris biztos a kasszasiker.

Kamara

2002-07-27
--T.P.--

Figyelmeztető lemezt dobott piacra Dukay Barnabás - mondhatnám, ha nem tudnám, hogy mi sem áll tőle távolabb, mint az üzleti szellem, a piaci gondolkodás, a tudás/tehetség aprópénzben mérhető tőzsdéztetése.

Kamara

2002-06-27
--T.P.--

Zavarba ejtő lemez Melis László új produktuma. Két dolog van, amit nem lehet jó szívvel elmondani róla. Az egyik, hogy ez egy jó lemez lenne. A másik ennek az ellenkezője.

Kamara

2001-09-27
-Dauner Nagy István-

Minden gyűjtő polcán óhatatlanul vannak olyan lemezek, melyeket ritkán, esetleg soha nem hallgat meg. Hogy akkor miért? Azért mert csak! Mert a rajtuk lévő művek személyes preferenciáktól függetlenül is olyanok, hogy illik meglenniük!

Kamara

2001-09-20
--T.P.--

Minden kor rosszabbnak tartja a sajátját a szülei, nagyszülei \"boldog\" éveinél azon egyszerű oknál fogva, hogy azokat a nehézségeket, borzalmakat nem ő szenvedte meg.

Kamara

2001-08-12
-Dr. Geréb-

Hát nem gyönyörű? De az. Már kimondani is élvezet. Próbálgassák csak! És képzeljék el hozzá a kedvenc középkori templomukat misztikusan hűvös leheletével.

Kamara

2001-04-08
--t.p--

Senki sem tudja honnan jött. Egyszer csak ott volt Buenos Aires, a jó levegő városának bűzös külvárosaiban. Talán neve sem volt. S ha volt is, nem jelentett semmit.

Kamara

2001-03-14
-Dauner Nagy István-

Ilyen állat pedig nincsen. Még most sem hiszek a fülemnek, sőt az is lehet, hogy csak álmodtam az egészet. Hogyan jelenik meg egy álom az igazi, három dimenziós valóságban? Nem tudom, nem voltam ott, de történhetett akár így is:

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.