Bejelentkezés Regisztráció

Kamara

Kamara

2006-11-20
-Johanna-

Ries zenéjében erőteljesen érezhető Beethoven hatása, összekeverni azért mégsem lehet a két szerzőt. A lemeznek köszönhetően egy tisztességes mesterember muzsikáját ismerhetjük meg.

Kamara

2006-11-14
-Varga Péter-

A Gran Partita öt hangszeren, vonósötösök két fortepianón és fuvolás átiratokban. Bár nagyszerű előadásokat hallunk, de ami egykor házi muzsikálásra megfelelő lehetett, ma lemezen kevésnek hat.

Kamara

2006-10-05
-Balázs Miklós-

Az Egri & Pertis Zongoraduó most is a legmagasabb művészi színvonalat képviseli ebben a korunk által bántóan elhanyagolt repertoárban, a négykezes- és kétzongorás-irodalomban.

Kamara

2006-08-08
-Johanna-

Klenyán Csaba most megjelent Hindemith-lemeze nagyszerű munka. Gazdag hangszer-összeállítású, érdekes darabok, remek partnerek - nem is kell több egy jó felvétel megszületéséhez.

Kamara

2006-07-24
-- zéta --

Feltűnő, hogy a legnagyobb lemezcégek milyen kiemelten foglalkoznak a Bartók-kvartettekkel. A legtöbb felvétel magyar (vagy exmagyar) csapatokhoz kötődik, de a legismertebb külföldi együttesek mind igyekeztek rögzíteni e műveket. Az Alban Berg Quartett 1987-es felvétele évekig a kamarazenei vásárlási toplisták élén állt. Most ezt a felvételt adják újra közre.

Kamara

2006-07-19
--johanna--

Igazán érdekes lemez, érdemes rászánni egy kis időt, hogy legalább néhány vonósnégyese erejéig megismerjük Friedrich Ernst Fesca, egy méltatlanul elfeledett mester könnyed, lírai, unalmasnak egyáltalán nem mondható muzsikáját.

Kamara

2006-07-10
-Johanna-

Pancho Vladigerov olyan komponistákat élt túl, nem is kevéssel, mint Bartók, Schönberg, Berg, vagy Webern, de zenéjén - e lemez alapján - mindez nem nagyon érezhető.

Kamara

2006-06-29
-Johanna-

Louis Spohrt Paganini mellett a korszak legnagyobb hegedűsének tartották. Emellett korának kiemelkedő pedagógus egyénisége volt, s zenéje kiváló mesterségbeli tudásról árulkodik.

Kamara

2006-06-23
-BaCi-

Wilhelm Ramsöe a rézfúvós kvartettekben sikerrel egyesítette a vonósnégyes műfaját, a promenádkoncertek hangulatát és a 30-35 tagú orosz kürtegyüttesek hangzásvilágát.

Kamara

2006-06-21
-Johanna-

Itzhak Perlman és Vladimir Ashkenazy 1973-ban vette lemezre Beethoven Kreutzer szonátáját, egy évre rá a Tavaszi szonátát, s az eredménnyel elkápráztatták az akkori kritikusokat.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.