Bejelentkezés Regisztráció

Kamara

Kamara

2007-08-29
-Johanna-

Ezt a lemezt mindenképpen meg kell hallgatni. És nem csak a régizenei előadásmód rajongóinak, de mindenkinek, aki tökéletes hangzású, élettel teli, lelkesítő barokk muzsikára vágyik.

Kamara

2007-08-22
-Varga Péter-

Talán lehet még az előadás nagyon-nagyon apró részleteit csiszolgatni, de igen, mondható, például a Melódia hallatán: valóban, ez az, amit Bartóktól, Bartókról hegedűn hallani akarunk.

Kamara

2007-08-17
-BaCi-

E darabokat hallgatva úgy tűnik, mintha megállt volna, vagy egyáltalán nem is létezne az idő. Pedig csak arról van szó, hogy az idő és a tér más megjelenési formákat választott magának.

Kamara

2007-07-06
-Balázs Miklós-

Az Ifjú Dán Vonósnégyes 2004-ben tűnt fel a dán zenei élet tágas-kék egén, s azóta e négy madárcsontú siheder szinte kivakarhatatlan az északi koncertkalendáriumból.

Kamara

2007-06-28
-Johanna-

A Fontaney Trió jó érzékkel nyúl Dvořák muzsikájához, az együttes rendkívül egységesen szól. Sikerült a megfelelő arányt kikeverniük a három hangszer színeiből, egy valóban szép, homogén tónushoz.

Kamara

2007-06-26
-Balázs Miklós-

Négy, az 1860-as évek közepéről való kompozíció, minőségükben egytől-egyig messze lemaradva a korszaknak nemhogy az élvonalától, de talán még az átlagától is. Iskolás munkák, ez volt az első benyomásom. És ez volt a második is.

Kamara

2007-04-19
-Kerékgyártó György-

Górecki 1995 elejére készült el 3. vonósnégyesével, amelyet aztán több mint tíz évig nem engedett ki a kezéből. Hogy miért, arról ő is csak annyit nyilatkozott: \"nem tudom\".

Kamara

2007-04-04
-BaCi-

Hallatszik, hogy semmi probléma a stílusismerettel, csak éppen az előadók maguk is tudják, hogy a karjukban lévő, megszokott, \"magyar\" stílusú mozdulatok nem ehhez a zenéhez valók.

Kamara

2007-02-22
-Johanna-

Azt nem mondanám, hogy ezek a hegedű-brácsa duók rendkívüli mélységűek, vagy kifejezetten zseniálisak volnának, de egytől egyig nagyszerűen megkomponált, élvezetes muzsikák.

Kamara

2007-01-16
-BaCi-

Valaki mindig tudja, hogy mi a helyes út. A Chopinben inkább Luganszkij, a Rahmanyinovban inkább Knyazev. A másik pedig nem vitatkozik, hanem elfogadja társát vezetőnek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.