Bejelentkezés Regisztráció

Kamara

Örmény (zenei) koktél

2002-06-27 12:45:00 -T.P.-

\"ArmenianMelis László
Armenian Legend
BMC - CD 062

Zavarba ejtő lemez Melis László új produktuma. Két dolog van, amit nem lehet jó szívvel elmondani róla. Az egyik, hogy ez egy jó lemez lenne. A másik ennek az ellenkezője.

A Moldován Domokos és Avenasian Alex librettójához készült tánckantáta ügyesen ötvözi a különböző korok és kultúrák zenéjét, de csak nagyon ritka pillanatokban tud túlemelkedni a filmzenés kliséken, fordulatokon. Dallamkezelése, harmonizálása és hangszerelése profi, tiszta munka, de egy cseppet sem izgalmas, és egy idő után (nagyon rövid idő után) könnyen kiismerhető. Lényegesen kevesebbet él a repetitív technikával, mint korábbi műveiben, azonban képtelen egy-egy nagyobb ívű tétel hagyományos értelemben vett felépítésére. Az egyórányi zenei anyag meglehetősen egysíkú, és igen kevés gyors tétel tarkítja.

A négy fafúvóst, vonós kvartettet, zongorát és ütőhangszereket foglalkoztató együttest a jereváni Anna Maylian énekes szólista egészíti ki.

Mondom, zavarba ejtő lemez. Nem tudom hova tenni. Klasszikus \"komoly\" zenének túl híg, World Musicnak nem elég eredeti és izgalmas. Maradjunk abban, hogy egy sokoldalú zeneszerző újabb zenei kísérlete.


A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.