Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2004-02-06
-Dauner Nagy István-

Bár nem tekinthető szigorúan operabemutatónak, de mégiscsak ritkán adják a komplett Ringet. Januárban két teljes sorozat ment, mi a második szériát néztük végig. Féltünk tőle - de sikerült teljesítenünk a zene-maratont!

Operabemutatók

2003-12-12
--té.pé--

Engem becsaptak! Ígértek követhetetlen, Mozart szellemét gyalázó rendezést, botrányos jeleneteket, gyenge énekeseket. Én pedig beültem, és már előre dörzsöltem a kezemet, hogy most aztán kő kövön nem marad, aki él és mozog, az a sárban fogja végezni. Aztán sorban jöttek a csalódások.

Operabemutatók

2003-11-13
-Daróczi Kata-

A figurák teljesen megfelelnek a Sheridan által megteremtettnek, a darab pedig a Beaumarchais-korabeli klasszikus vígjátékokat követi. Prokofjev zseniális dramaturg. Kész is van egy sikereses opera buffa receptje. De a recept nem minden, főzni is tudni kell.

Operabemutatók

2003-10-21
-Dauner Nagy István-

Hol tart Szegeden az operajátszás, mondjuk az évtizedekkel ezelőtti legendáshoz, vagy a pénzügyi csődhöz képest? Nem tudom. Egyetlen premierből messzemenő következtetéseket igazán nincs bátorságom levonni. Annyit látok, hallok és érzek, hogy a társulat fiatal, lelkes és elszánt.

Operabemutatók

2003-10-20
--té.pé--

Erkel: Hunyadi László
2003. október 16.
Erkel Színház

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.